Tali šokeerivast kaotusest: peamine ülesanne on mängijate eneseusk taastada

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tali
Urmas Tali Foto: Tairo Lutter / Postimees

Credit24 meistriliiga veerandfinaalide kõige suurem üllatuspomm lõhati Jekabpilsis. Eelmisel kevadel 3. kohaga lõpetanud, aga sel hooajal palju kahvatumalt esinenud ja põhihooaja 7. kohal lõpetanud, Jekabpils Lūši võttis kodusaalis tiitlikaitsja Saaremaa VK vastu võidu 3:1 (29:27, 25:20, 23:25, 25:23) ja asus seeriat 1:0 juhtima, vahendab volley.ee

Kodumeeskond, kes on end sel hooajal korra juba tõestanud üllatusvõimelisena võites eelmise aasta lõpus vastu ootuseid Läti karika, näitas esimestest pallivahetustest alates, et tiitlikaitsjast favoriidil pole kerget mängu oodata. Esimeses geimis juhtis Lūši pidevalt kuni päris viimaste punktideni, siis tekkis korra ka saarlastel võimalus, aga tasavägine lõpp läks siiski koju.

Teise geimi võttis Jekabpils juba üpris kindlalt. eriti kahes esimeses geimis, aga ka kokkuvõttes, oli Saaremaal probleeme vastuvõtuga (vaid 26%) ja sellest kannatas loomulikult rünnakute kvaliteet - nii realiseeris Siim Põlluäär esimeses kahes geimis 20-st tõstest vaid 7 ehk 35%-liselt. Kolmandas ja neljandas kasutas peatreener Urmas Tali diagonaalründajana Samuel Boehmi, kes tegutses oluliselt paremini lüües 35-st tõstest punktiks 18 ja lisas 3 serviässa ning blokipunkti. Statistikat vaata SIIT.

«Me ei alahinnanud vastast, teadsime, et tuleb tõsine mäng, sest Jekabpils oli läbi hooaja kõigile raske vastane,» kommenteeris peatreener Urmas Tali ootamatut kaotust. «Järgmise 48 tunni jooksul on peamine ülesanne mängijate eneseusk taastada. Midagi pole kadunud, laupäeval läheb Kuressaares andmiseks, kaks mängu on veel ees!»

Kahe võiduni peetava veerandfinaalseeria teine mäng selles paaris mängitakse laupäeval kell 19:00 Kuressaare spordihoones. Kui vaja läheb kolmandat, siis see mäng toimub pühapäeval kell 16:00 samuti Kuressaares.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles