«Eesti Vabariik 100» luuleraamatute sari lõpeb sporditeemalise raamatuga

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Kiivikas vasakul ja autor Donatas Narmont paremal luuleraamatu esmaesitlusel
Ott Kiivikas vasakul ja autor Donatas Narmont paremal luuleraamatu esmaesitlusel Foto: Viktor Burkivski

Mõne päevad enne Eesti Vabariigi sünnipäeva jõuab märgilisel kujul lõpule luuleraamatute sari, mis on koondanud Eesti erinevate harrastusluuletajate välja antud teosed.

Raamatus «Spordimehe saatus» on kokku 35 luuletust, nii lühemaid kui pikemaid ja põhiosas jaotuvad need kolme rühma: esiteks Eesti tippsportlased, teiseks spordifilosoofia, spordi tagamaad ning võlud ja valud, sealhulgas ka laste ja noortespordi sugemetega luule ning kolmas on autobiograafiline osa, seotud autori enda ja tema laste sportimisharrastustega. «Minu eesmärk oli see, et enamik luuletusi teha riimis, nii nagu n.ö. «vana kool» ette nägi ja millede loomisest ja kokku panekust saan ka ise suurema rahulduse, samas on sekka ka vabavärssi ja lühemaid luuletusi,» mainis raamatu autor Donatas Narmont.

Raamatu nn. esitluseksemplarid trükiti kõvas köites, muidu on kogu sari ilmunud pehmekaanelisena. Järgmisest nädalast on raamat müügil ka raamatupoodides. Luuleraamatu toimetaja on Piret Viherpuu ning kujundanud Karin Weissbach. Et spordiga veelgi paremini samastuda, algab ja lõpeb raamat «soojenduse ja lõdvestusega», ka nimiluuletus «Spordimehe saatus» tuuakse erinevas variatsioonis lugejate ette nii teose alguses kui lõpus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles