PM Seefeldis. Pesamuna päästis suusahüppajate päeva, treener rahuolematu

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artti Aigro Bergiseli mäel Innsbrucki vaadet nautimas.
Artti Aigro Bergiseli mäel Innsbrucki vaadet nautimas. Foto: CHRISTIAN BRUNA / EPA

Eesti suusahüppajate esimene etteaste MMil Seefeldis tõi edasipääsu põhivõistlusele vaid koondise pesamunale Kevin Maltsevile. «Rahuldavast jäime kaugele. Kõik kolm olid võimelised 50 sekka hüppama,» hindas peatreener Jaan Jüris.

18-aastane Maltsev sai suure mäe kvalifikatsioonis 61 mehe hulgas 45., temast aasta vanem Artti Aigro 55. ja 25-ne Martti Nõmme 57. koha. «Treeningute põhjal tundus, et kõigil on reaalsed võimalused. Kahjuks suutis vaid Kevin oma korralikult ära teha,» kõlas Jürise kokkuvõte.

Iseäranis pettunud oli Jüris Nõmme altminekus. «Tema näis olevat kõige kindlam vend. Kõigi treeninghüpete põhjal olnuks üsna kindlat sees. Aga nüüd… Esimesena pole kerge hüpata, eriti veel, kui poomi vahetult enne liigutatakse. Eks närv vedas teda alt. Ja ilmselt saabus hea vorm ka liiga hilja – ei jõudnud seda võistlustel enne kinnistada.»

Hooaja alguses MK-etapil 19. kohaga sähvatanud ja seejärel kontinentaalsarjas stabiilselt hüva vormi näidanud, kuid siis jõusaalis õnnetult reit vigastanud Aigrole puudusid Jürisel etteheited. «Ta füüsiline vorm ei võimalda ikkagi veel korralikult lennata. Valu ta enam ei tunne, aga jalg ei ole lihtsalt piisavalt erk. Sinna pole midagi parata, tuleb lihtsalt aega anda. Iga päevaga läheb seisund paremaks, kuid paratamatult tulevad ses olukorras kõikumised sisse,» selgitas Jüris.

Põhivõistlus Innsbrucki Bergiseli kuulsalt suurelt trampliinilt peetakse homme algusega kell 15.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles