MMil Putinit tervitanud kahevõistleja sai karistada (6)

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin.
Venemaa president Vladimir Putin. Foto: Mikhail Metzel / Mikhail Metzel/TASS

Austrias Seefeldis peetavatel põhja suusaalade maailmameistrivõistlustel rikkus Venemaa kahevõistleja Vitalii Ivanov rahvusvahelise suusaliidu reegleid ning sai seetõttu ametlikult karistada.

Nimelt saatis hüppevoorus 42. koha saanud 20-aastane Ivanov telepildi vahendusel tervituse Venemaa presidendile Vladimir Putinile, välgutades kaamera ees oma vasaku käe suusakinnast, mille keskmisele sõrmele olid kirjutatud Putini initsiaalid. Fotot enne hüppevooru algust toimunud intsidendist näeb SIIT.

«Ta on minu president, minu lemmik ning seetõttu kirjutasin tema nime enda kindale,» selgitas Ivanov Norra rahvusringhäälingule (NRK) oma tegu, täpsustades, et oma teise käe kindale kirjutas ta oma kodulinna Peterburi nime.

FISi žürii otsustas aga Ivanovile määrata ametliku hoiatuse, kuna noor sportlane rikkus reegleid. «See on FISi reeglites kirjas, et võistlustel ei tohi edastada politiilisi sõnumeid, mistõttu andsime talle hoiatuse ning tal tuleb kinnastele kirjutatu eemaldada,» rääkis FISi võistlusdirektor Lasse Ottesen.

Ivanov tõusis 10 km murdmaasõiduga paremusjärjestuses viis kohta ning teenis lõpuks 37. koha.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles