Järelvaadatav: meeleheitlik lõpp! Norralased tegid jälle ajalugu, Tammjärv edestas Klaebot (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Norra pidupäev Seefeldi MMil jätkub kui viimast korda suurvõistluste kavva kuuluva meeste suusavahetusega sõidu võitis norralane Sjur Røthe, edestades 0,1 sekundiga venelast Aleksandr Bolšunovi. Martin Johnsrud Sundby jäi napilt (+0,7) kolmandaks. Eestlaste parim oli Karel Tammjärv, kes edestas muuhulgas sprindi maailmameistrit Johannes Höfslot Klaebot ja lõpetas 27. kohal (+4.02,1). Andreas Veerpalu jõudis vaat et viimase mehena finišisse, alistades kolme sekundiga kanadalase Scott James Hilli (+9.55,5, 57. koht). Kaarel Kasper Kõrge sai liidritelt 17. kilomeetril ringiga sisse. Postimehe ja Kanal 2 ülekannet kommenteerivad Margus Uba ja Timo Tarve. Postimehe otseblogis on eksperdiks suusataja Kristjan Koll.

ENNE SÕITU:

Suusavahetusega sõit jätab suure tõenäosusega tiitlivõistlusega hüvasti ja tulevikus sõidetakse MMil taas tavalist jälitussõitu. Seega näeb boksipeatusi medalisõitudes viimast korda.

Rahvuslikud jooned on paigas ka meeste seas: Johannes Høsflot Klæbo stardib numbri all üks ja puhta talendi pealt peab teda pidama ka favoriidiks. Klæbo adjutandid on Sjur Røthe ja Martin Johnsrud Sundby.

Klæbo kõrvalt stardib Aleksandr Bolšunov, norrakaga sprindis kisklema läinud Sergei Ustjugov on stardinimekirjas üheksas.

Mitte ülemäära tumeda hobusena läheb 15+15 kilomeetrit sõitma Iivo Niskanen numbri all viis.

Eestlastest on stardis Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Kaarel Kasper Kõrge.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles