Milline oli Liverpooli staarkaitsja esimene amet?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virgil van Dijk
Virgil van Dijk Foto: JASON CAIRNDUFF/Action Images via Reuters/Scanpix

Liverpooli keskkaitse tugitala Virgil van Dijk andis põhjaliku intervjuu BBC viiendale raadiokanalile, kus tunnistas muuhulgas, et 16-aastasena oli ta alles kidur paremkaitsja, kuid järgmise suvega kasvas ta 18 sentimeetrit ning hakkas ründajaid keskkaitses kimbutama.

«Kui ma Gröningeniga liitusin, pidin jalgrattaga trenni väntama. Minu esimene palk kulus sõidutundidele. Enne lepingu sõlmimist, kui olin vast 15-16, töötasin ühes Breda restoranis nõudepesijana,» meenutas hollandlane. «Treenisin esmaspäeval, teisipäeval, neljapäeval, mängisin laupäeval ja töötasin kolmapäeval-pühapäeval kuuest keskööni. Töötasin, sest tahtsin laupäevaõhtuti linna peal käia. Ma teenisin võib-olla 350 eurot kuus ja olin sellega nii rahul – ma sain käia McDonaldsis ja sõpradele välja teha. Sel hetkel hakkasin aru saama, kui tähtis võib raha olla, aga see pole kõige tähtsam.»

Van Dijki jaoks on tänapäeval kõige olulisem perekond ja nendega aja veetmine. «Mulle meeldivad Disney filmid ja lastega Disneylandis käia. Nende nii õnnelikuna nägemine muudab päeva kordaläinuks. Olin vist seitse või kaheksa kui ise esimest korda käisin ja see oli imeline, aga me ei käinud seal palju rohkem, sest see oli nii kallis,» rääkis keskkaitsja, kelle isa on hollandlane, ema aga pärit Surinamest. Vutimees jätkas Disneylandist pajatamist: «Käisime seal koos abikaasaga meie suhte algfaasis. Jõime end hotellis purju ja nautisime iga hetke.»

Hollandlase sõnul loodab ta kunagi saada Liverpooli klubi legendiks. Kõva vundamendi selleks saab ta laduda juba sel pühapäeval, kui Liverpool sõidab külla oma vihasemaile rivaalile, Manchester Unitedile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles