Soomlased hoiatasid venelasi: soed peavad jahti kui üks mees!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Vorontsevitš ja Sergei Karasev Sasu Salinit ahistamas.
Andrei Vorontsevitš ja Sergei Karasev Sasu Salinit ahistamas. Foto: Martti Kainulainen/AP/Scanpix

Korvpalli MM-valiksarja K-alagrupis on viimase mängu eel seis imelihte: kui Soome võidab pühapäeval võõrsil Venemaad vähemalt kolme punktiga, on nad MMil. Vastasel juhul on pilet taskus venelastel.

«Venemaa on kindlasti pühapäevase mängu favoriit,» sõnas Soome koondise peatreener Henrik Dettmann pärast neljapäevast võidukat mängu Prantsusmaaga. «Me keskendume enda mängule, võitleme kuidas iganes vaja. Me oleme soed, me peame jahti kui üks mees.» Soome korvpallikoondist tuntakse kodumaal hüüdnime järgi Susijengi ehk Hundikari.

Meeskondade avalahingu Soomes võitis napilt 77:75 Venemaa. Seekord kohtutakse Permis.

«Meil oli tegelikult võõrsil Soomes väga raske. Kõik ju nägid, et nad juhtisid vahepeal 12 punktiga. Aga (Dmitri) Kulagin võttis mängu vedamise enda kanda ja tõi meile selle olulise võidu, teda tuleb kiita,» meenutas tagamängija Vitali Fridzon. «Mis puutub pühapäeva, siis me mõistame, kui suur vastutus meil on. Kõik või mitte midagi mäng – muud ei olegi öelda.»

Venemaa koondisega on otsustava matši eel liitunud neli Moskva CSKA mängijat. Soomlaste poolt tuleb koondisele appi samuti Euroliigas palliv Petteri Koponen.

Mäng algab Eesti aja järgi 15.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles