PM Seefeldis. Tammjärv Klæbo edestamisest: üheski teises universumis poleks seda juhtunud

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Nad lasid mööda,» iseloomustas Karel Tammjärv Seefeldi MMil juhtunud seika, kui ta edestas nii Seefeldis juba ühe kulla võitnud Johannes Høsflot Klæbot kui Emil Iverseni.

«Selline mõte jõudis läbi käia küll, et üheski teises universumis poleks seda juhtunud, aga täna asjaolude kokkulangemisel just nii läks. Ju nad ei näinud, et nad kuskile heale positsioonile jõuaks ning mõtlesid juba homsele. See oli viimasel ringil väike võit,» rääkis Tammjärv Postimehele. Klæbo kaotas talle 33,2 sekundiga, Iversen 34,8 sekundiga. 

Eestlane sai meeste suusavahetusega sõidus 27. koha, kaotades võitnud Sjur Rothele +4.02,1. 

«Raske oli. Selle vahega, et klassikavõistlusel ma ikkagi enam-vähem nägin seda liidrite gruppi terve selle poole jooksul ning vähemalt kolm ringi rabelesin kogu aeg selle nimel, et seal püsida ning siis hakkas vahe kärisema. Uisupoolel hakkas vahe kärisema ning keegi ei saanud sentimeetritki lähemale tulla. Ühtlaselt oli kogu aeg raske, et ei julgenud ka teha vahespurti, muidu võinuks asi krampidega lõppeda. Pingutasin ühtlaselt,» rääkis Tammjärv.

Kuidas suuskadega rahul olla? «Sellest räägime hooldemeestega.» Kumma poole suuskadega? «Klassikasuuskadega.»

Andreas Veerpalu jõudis vaat et viimase mehena finišisse, alistades kolme sekundiga kanadalase Scott James Hilli. Veerpalu sai 57. koha (+9.55,5).

Vaata intervjuud Anti Saarepuuga:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles