Postimees TV: maailmameistriks kroonitud üllatusmehe uskumatu võiduhüpe

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seefeldis peetaval MMil võitis suure mäe hüppevõistluse üllatuslikult 27-aastane sakslane Markus Eisenbichler, kes teenis individuaalalal oma esimese MM-tiitli. Avavoorus 131,5 meetri pikkuse õhulennu järel teist kohta hoidnud Eisenbichler lendas teises voorus koguni 135,5 meetri kaugusele, mida on kõigest kaks ja pool meetrit vähem 2015. aastast austerlasele Michael Hayböckile kuuluvast Innsbrucki Bergiseli trampliini rekordist (138 m).

Postimehe ja Kanal 12 otse-eetris võistlust kommenteerinud endise suusahüppaja Kaarel Nurmsalu sõnul iseloomustab Eisenbichleri viimast hüpet ja kogu sooritust kõige paremini sõna «nahaalsus». «Kogu see hüpe on niivõrd nahaalne ja agressiivne. Ta justkui raiub seda hüpet, aga kogu see raiumine on selline kontrollitud. Lisaks on see muidugi omamoodi julgus minna 135 ja poole meetri peale üritama maandumist. See näitab, et tegu on kõva mehega!» kiitis Nurmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles