Eluvõimaluse saanud «noore Jaak Salumetsa» tähelend

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MM-valikmängus Serbiaga oli Jõesaar põhitegijaid. Viimasest MM-valikmängust Gruusiaga jäi ta eemale, Eesti koondis võitis 84:77.
MM-valikmängus Serbiaga oli Jõesaar põhitegijaid. Viimasest MM-valikmängust Gruusiaga jäi ta eemale, Eesti koondis võitis 84:77. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Oli 2015. aasta septembri keskpaik, kui kaks hooaega USAs õppinud ja treeninud 21-aastane ääremängija Janari Jõesaar suure lombi taga Texas-Pan America ülikoolis õpingud pooleli jättis ning kodumaale naasis. Korvpallurikarjäär näis jätkuvat Rapla Avise meeskonnas, keda juhendas veel toona endine Eesti koondise punktikahur Aivar Kuusmaa, kuid ootamatult lahkus noormees enne hooaja esimesi ametlikke mänge meeskonnast.

Ainulaadsed omadused

Nii haistis oma võimalust üheksa aastat Rakvere Tarvast tüürinud Andres Sõber, kelle sõnul kukkus selline võimalus sülle täiesti juhuslikult. Nimelt kohtusid Rapla ja Rakvere omavahel neist esimese koduväljakul Eesti meistriliiga avavoorus ning nüüdseks 62-aastane treener uuris Rapla mängumehelt Sven Kaldrelt, kus Jõesaar olla võiks. «Jõesaar ei mängi enam Raplas,» kõlas vastus, misjärel tegi Sõber noores eas korvpalliliigast NBA unistanud Jõesaarele telefonikõne.

«Ma mäletan seda kõnet väga hästi, kui ma talle helistasin ja küsisin, mis ta teeb. Ta vastas, et mis ma ikka teen, ootan, praegu pole kuhugile minna ega kuskil olla, aga et võibolla saab kuhugi välismaale. Ma ütlesin talle, et aga tule meile ja hakkame siin möllama,» meenutas Sõber mälestusväärset jutuajamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles