Neuville: Toyotal on teiste suhtes ebaaus eelis (9)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Karli Saul / SCANPIX

Hyundai meeskonna esisõitja Thierry Neuville tunneb, et kõige rohkem lõikab uutest testimisreeglitest kasu Toyota meeskond.

WRC sarjas tehti tänavuseks hooajaks testimisega seoses reeglimuudatus. Kui mullu oli meeskondadel kasutada 55 testipäeva, siis sel aastal on testipäevi 42. Sinna hulka ei kuulu need testid, mis tehakse meeskonna registreeritud testikeskuses.

Citroenil on oma testirada Prantsusmaal, Hyundail Saksamaal ning M-Spordil Inglismaal. Toyota peakontor asub aga Soomes Jyväskyläs, mistõttu on sealsetel kiiretel teedel võimalik hästi valmistuda näiteks Rootsi või Soome ralliks.

«Kõik Toyota sõitjad said enne Rootsi rallit teha kolm või neli testipäeva. Ja nad ei teinud neid Rootsis. Reeglitega võeti testipäevi vähemaks, aga Toyotal on teiste meeskondade ees ebaaus eelis. Nad on meid igal aastal Soomes hävitanud ning nüüd juhtus see ka Rootsis,» ütles Neuville AUTOhebdo ajakirjale.

«Nad said teha 12 testipäeva, mida ei võetud ametlikest päevadest maha. Meil on päevi vähem järel ning seetõttu ei saa me mõningaid uusi asju proovida. Kuidas me saame niimoodi Toyota vastu?» küsis Neuville.

Toyota on tänavust hooaega alustanud suurepäraselt, sest Ott Tänak juhib Rootsi ralli võidu järel sõitjate arvestust ning Toyota meeskondliku arvestust.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles