Eesti terviseradadel läbiti vabariigi terviseks ligi 44 000 kilomeetrit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusatajad Tähtvere spordipargis
Suusatajad Tähtvere spordipargis Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

24. veebruaril oodati kõiki eestimaalasi üle Eesti paiknevatele terviseradadele liikuma, et ühiselt teha maakerale ring peale. Eesti sünnipäeva raames toimus erinevatel radadel mitmeid üritusi ning kokku registreeriti liikumiskilomeetreid 43 965.

Sihtasutuse Eesti Terviserajad juhataja Alo Lõokese sõnul õnnestus eilne liikumisaktsioon igati hästi ja aktiivseid liikujaid oli igas Eesti nurgas. «Väga paljude jaoks on tegu traditsiooniga, mida igal aastal oodatakse. Pidupäevadel loodusesse liikuma tulla on tore harjumus ja ühtlasi kingitus, nii iseenda kui ka meie kõigi terviseks. Liikumisrõõm koos heade emotsioonidega on see, mida me terviseradadega regulaarselt pakkuda soovime,»ütles Lõoke. 

Üheskoos läbiti 43 965 kilomeetrit, millest suuskadel 22 920, kõndides 9814 km, joostes 8509 km, jalgrattal 2323 km ja kepikõndi tehes 400 km. Kolmandik kilomeetritest tehti väljaspool terviseradasid ehk mujal looduses. Enim kilomeetreid registreeriti terviseradadelt: Narvas Pähklimäel, Tamsalus, Jõulumäe Tervisespordikeskuses, Nõmme-Harku terviserajal, Kõrvemaal, Pirital, Lähtel ja Kuningamäel.

«Liikujaid oli radadel kindlasti rohkem, kui kirja pandi. Liikumine pole hooajatöö ja peaks olema loomulik päeva osa. Meie ootame kõiki radadele 365 päeva aastas ja regulaarselt,» lisas Lõoke.  

20.-24.02 olid terviseradadel ka vabatahtliku suusatreenerid nõu andmas. Vabatahtlikke treenereid oli 26 ja nad andsid igaüks vähemalt ühe 2h suusatunni. Vabatahtlikena käisid rajal suusataja Algo Kärp, spordilegend Raul Olle, Eesti Terviserajad SA nõukogu esimees Rait Pallo, Priit Ailt, Kail Piho, Hanna-Brita Kaasik, Raido Rohi, Kaarel Zilmer, Raigo Tõnisalu, Ivo Mölder, CFC Spordiklubi treenerid Ave Ojasoon, Anna Liis Kulpas, Alvar Andres Virkus ja paljud teised. Vabatahtlikke treenereid võis kohata Pirital, Nõmmel, Haanjas, Türil, Aravetel, Tabasalus, Tehvandil, Tähtveres, Holstre-Pollis, Palal, Paliveres, Ebaveres ja Põltsamaal Kuningamäel.

Eestis on üle saja terviseraja, kus saab joosta, käia, suusatada, rattaga sõita ja jõutreeningut teha, mõnedes kohtades ka discgolfi mängida või uisutada. Meelepärase sportliku tegevuse leiab igaüks. Terviseradade kasutamine on tasuta ning ka aega pole vaja broneerida – tuleb lihtsalt kohale tulla. Liikuda saab vastavalt soovile üksi, sõprade, pereliikmete või isegi viisaka koeraga. 

SA Eesti Terviserajad on asutatud 2005. aastal Merko Ehituse, Swedbanki ja Eesti Energia poolt ning sihtasutuse eesmärk on kindlustada enamikule Eestimaa elanikkonnast terviseradade võrgustiku kättesaadavus aastaringseks ja tasuta liikumisharrastuseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles