Horvaat Marin Cilic: ma tõusen veel maailma esinumbriks!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia tennisetäht Marin Cilic usub, et võib tõusta maailma esinumbriks
Horvaatia tennisetäht Marin Cilic usub, et võib tõusta maailma esinumbriks Foto: ALY SONG / REUTERS/Scanpix

Horvaatia tennisist Marin Cilic jõudis 2018.aastal oma karjääri kõrgeimale kohale ATP edetabelis – 3.positsioonile. Hetkel on horvaat langenud 10.kohale, kuna ta ei suutnud jaanuaris kaitsta oma eelmisel aastal Austraalia lahtistel meistrivõistlustel finaalikoha eest saavutatud punkte.

Intervjuus Novosti`le ütles Cilic, et loomulikult ta unistab maailma esinumbriks tõusmisest. «Muudatused võivad sündida kiiresti. Nadal, Federer, Djokovic, kõik olid vahepeal võistlustest eemal, kuid nad tulid tagasi ja naasesid tippu. Vaadates eelmist aastat, siis koore riisusid just need kolm. Ülejäänud TOP-10-le, sealhulgas mulle, jäid ülejäänud punktid,» kirjeldas 2014.aastal US Open`i võitnud Cilic.

«Mu eesmärk on jõuda Londonisse aastalõputurniirile ja lõpetada käesolev aasta vähemalt maailma TOP 5 hulgas. Maailma esinumber? Miks mitte? Ma ei välista seda kunagi. Mõned pisikesed parandused mängudetailides võivad tähendada juba silmatorkavat edasiminekut. Ma valdan ründemängu piisavalt hästi, et tekitada peavalu ükskõik kellele,» ütles Cilic enesekindlalt.

«Ma ei tea kas ma mängin veel nii vanalt nagu praegu on mu kaasmaalane Ivo Karlovic (39) või Roger Federer (37), see sõltub eelkõige tervisest,» arvas 30-aastane Horvaatia korvpallurikasvu (198 cm) vägilane.

«Kõige tähtsam minu jaoks on, et ma oleksin konkurentsivõimeline suurtel turniiridel. Ma mängin niikaua, kuni ma võidan tiitleid, niisama kolmandasse ringi või veerandfinaali jõudmine ei paku mulle pinget. Kui ma seda enam ei suuda, siis kaob motivatsioon ning tahe. Ma ei taha olla edetabelis 200.mängija. Sel poleks mõtet,» lisas Cilic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles