Ilves lõpetas kahevõistluse 43. kohal, maailmameistriks krooniti Riiber

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Suusaalade MM-l Seefeldis tuli kahevõistluste maailmameistriks ka suusahüpetes parimat hoogu näidanud norralane Jarl Magnus Riiber. Eesti parim kahevõistleja Kristjan Ilves lõpetas sõidu 43. kohal. 

Riiber hüppas hommikul 107 meetrit, millega sai ta rajale minna esimesena. Teda asus teisel kohal jälitama Espen Björnstad. Esimesed üheksa sportlast läksid rajale vaid 22 sekundi sees. Ilves sai 97,5 meetri pikkuse hüppega 29. koha, rajale sai Ilves 1.36 pärast Riiberit.

Murdmasõidul püsisid sõidu lõpuni koos nii Riiber, austerlane Bernhard Gruber ning jaapanlane Akito Watabe. Lõpusirgel suutis parimat kiirust näidata Riiber võites karjääri esimese MM-kulla. Hõbemedali teenis Gruber ning pronksile jäi Watabe. Ilves lõpetas suusasõidu 43. kohal, kaotades võitjale 4.07.

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Ilves sooritas esmaspäevasel treeningul kolm hüpet ning need kandusid 99, 101,5 ja 103,5 meetri peale. Tuulepunkte arvestades andsid need hüpped voorus vastavalt 15., 13. ja 12. koha. Ent tema kolmanda vooru 103,5 meetri hüpe oli pikkuse poolest kolmas.

Avavooru parima hüppe tegi 110,5 meetriga norralane Jarl Magnus Riiber, kes järgmised kaks katset jättis vahele. Teises ja kolmandas voorus oli parim 106 ja 108 meetri peale maandunud norralane Espen Bjørnstad.

Suure mäe võistlusel ja 10 km pikkusel murdmaadistantsil teenis kuldmedali sakslane Eric Frenzel. Talle järgnesid ja ülejäänud kaks poodiumikohta noppisid norralane Jan Schmid ja austerlane Franz-Josef Rehrl. Tiimsprindis oli esikolmik järgmine: Saksamaa (Frenzel, Fabian Riessle), Norra (Schmid, Riiber), Austria (Rehrl, Bernhard Gruber).

10 km suusasõit:

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles