Stina Nilsson alistas finišisirgel Johaugi ja tõi Rootsi naiskonnale kulla!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Suusaalade MM-l Austrias, Seefeldis võitis naiste 4x5 km naiste teatesõidu Rootsi. Finišisirgel pidi Rootsi paremust tunnistama favoriidina rajale läinud Norra. Pronksi sai Venemaa kvartett.

Rootsi naiskond koosseisus Ebba Andresson, Frida Karlsson, Charlotte Kalla ja Stina Nilsson tuli Seefeldis naiste teatesõidus maailmameistriks. Favoriidina alustanud Norra naiskonna nõrgimaks lüliks osutus kolmandat vahetust sõitnud Astrid Jacobsen, kes ei suutnud püsida Charlotte Kalla kannul ning saatis Therese Johaugi viimast vahetust sõitma 18 sekundilise kaotusega MK-saria sprindi üldliidrile Stina Nilssonile. Johaug püüdis kilomeeter enne finišijoont Nilssoni küll kinni, kuid rootslanna kannatas vapralt ning pani finišisirgel oma võimsamad kiiruslikud omadused maksma ning tõi Rootsile naiste teatesõidukulla!

Charlotte Kalla kommenteeris uhket sõitu nii: «Me oleme kõvasti selle nimel treeninud.Naiskond on selle kulla ära teeninud.»

Stina Nilson sõnas peale võitu: «Tingimused olid väga keerulised. Therese ajas mind meeletult taga, kuid ma olen praegu üliõnnelik ja muidugi tänu Charlotte`le, et ta sellise edu suutis sisse sõita!»

Kolmanda koha võttis Venemaa. Soome naiskond oli kuues. Naiste järgmine ja ühtlasi viimane start sel MM-l on laupäeval sõidetav 30 km distants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles