Eeloleval nädalavahetusel toimub Eestis Baltimaade suurim võimlemisturniir Miss Valentine

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmen Marii Aesma
Carmen Marii Aesma Foto: Siim Lõvi/ ERR

Eeloleval nädalavahetusel toimub juba 25ndat korda Eestis Baltimaade suurim võimlemisturniir Miss Valentine

Suurturniiri osavõtjate nimekiri on muljetavaldav – Tartusse koguneb üle 900 võimleja, 80 kohtunikku, 180 treenerit ning seda kõike kokku tervelt 37-st riigist üle maailma. Tänavu on uute riikide nimekirja lisandunud Singapur.

«Erakordne on see, et Miss Valentine toimub 25. korda,» rääkis Janika Mölder turniiri pressikonverentsil. «Ma ei häbene oma vanust, aga olen täpselt pool oma elust seda turniiri korraldanud. Eriline on ka see, et osavõtjaid on väga palju, sel aastal on iluvõimlejate osakaal suurem. See on siiski olümpiaala ja kuna ka meie iluvõimlejad pürgivad olümpiale, on mul selle üle ainult hea meel.»

Eestist astuvad Miss Valentine´il võistlustulle nii Tokyo 2020 Olümpia-piletit püüdev Eesti iluvõimlemise rühmkava koondis kui ka Eesti rühmkava juuniorikoondis, kes esindab Eestit suvel I-stel iluvõimlemise juunioride maailmameistrivõistlustel.

Meistiklassis pakub Eesti rühmale teiste seas tugevat konkurentsi samuti Olümpiale pürgiv Soome koondis, juunioriklassis aga on Eestiga rinda pistmas rahvuskoondised tervelt seitsmest riigist, nende seas ka Venemaalt. Individuaalvõimlejatest on Eesti väljas nelja meistriklassi, nende seas ka valitsev Eesti meister ja esinumber Carmen Marii Aesma, ja kahe juunioriklassi võimlejaga. Individuaalvõistluste teevad kindlasti põnevaks Ukrainat esindavad Olena Diachenko ja Janika Vartlaan ning silma tasub peal hoida ka Venemaa esindajal Maria Pobedushkinal´l ja bulgaarlannal Lacherzara Pekova´l.

Miss Valentine on kodupubliku ees suurepäraseks testvõistluseks enne algavat rahvusvahelist võistlushooaega nii rühmkava koondistel kui ka individuaalvõimlejatel. «Mõlemad kavad on selged ning meie jaoks väga erilised, kuna kasutame muusikat filmidest «Harry Potter» ja «Lara Croft», need inspireerivad. Eks Miss Valentine näitab, kuidas meil välja tuleb, aga kui teeme oma asja ja palju tööd pühendudes sellele, mida tahame saavutada, on kõik võimalik,» kommenteeris rühmkava koondise kapten Vasilina Kuksova.

Lisaks iluvõimlemisele toimub Miss Valentine turniiri raames ka Rahvusvahelise Rühmvõimlemise Föderatsiooni (IFAGG) A-kategooria rühmvõimlemise võistlus, kus osalevad rühmad kodusest Eestist ning lisaks ka Soomest ja Venemaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles