Endine dopingupatune: Johaug mõtles vabanduse ise välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: BARBARA GINDL / AFP

Seefeldis toimuval murdmasuusatamise Mmil on endiselt kõvaks jututeemaks dopingukaristuse ära kandnud norralanna Therese Johaug. Nüüd on rootslased küsinud arvamust ka endise tippsuusataja käest, kes ka ise dopinguga vahele jäi.

«Ma usun, et Johaug mõtles lihtsalt oma jutu välja. Norra koondise arst (Fredrik Bendiksen) ei saanud teha nii lihtsat viga. Norralastel oli aastakümneid tööd teinud arst ning ühel hetkel teeb ta sellise prohmaka. Ma ei usu seda,» lausus austerlane Johannes Dürr Rootsi väljaandele Expressen.

«Johaug mõtles selle vabanduse välja, et tal polnud asjast aimugi. See lihtsalt toodi avalikkuse ette sellisel kujul. Mina olin aus ja tunnistasin ise oma eksimust,» rääkis Dürr.

Expressen küsis Dürri arvamuse kohta Johaugilt endalt ka esmaspäeval toimunud pressikonverentsil, kuid suusataja küsimusele vastata ei soovinud: «Ma ei taha sellel teemal pikemalt peatuda. Ma ei saa aru, miks te sellest üldse räägite.»

Austerlane Dürr ise põrus 2014. aastal Sotši olümpiamängudel samuti dopinguga, olles kasutanud EPO-t. Austerlane tunnistas ise ausalt üles, et tarvitas teadlikult dopingut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles