Alonso läheb tagasi McLareni juurte juurde

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso mullusel Indianapoilise 500 miili sõidul. Hispaanlase debüüdi rikkus mootoririke.
Fernando Alonso mullusel Indianapoilise 500 miili sõidul. Hispaanlase debüüdi rikkus mootoririke. Foto: Jared C. Tilton/AFP/Scanpix

Fernando Alonsot ei ole tänavu küll F1-sarjas rajale oodata, kuid võidusõiduga tegeleb hispaanlane siiski ja seda oma viimase aasta vormelitiimi ehk McLareni värvides. Mees stardib teist korda legendaarsel Indianapolise 500 miili sõidul, kuid vahetab seekord numbrit.

Mullu kihutas Alonso Indianapolise ovaalrajal numbri all 29, sest kõik Andretti meeskonna (kellega kahesse McLaren hispaanlast sõidutas) autod said endale järjestikkused numbrid 26-29. Tänavu kannab mees aga numbrit 66, millega käib kaasas sügavam ajalugu.

Numbri all 66 sõitis kunagi Mark Donohue viiel Indy 500 võistlusel ja neist neli korda oli tema masina ehitajaks just McLaren. Sealt pärineb briti tiimile ka ainus senine Indy 500 võit – aastast 1972.

Donohue juhtis toonast võistlust täpselt 13 ringi jagu, aga võistluse lõpus. Alonso sõitis oma Indy debüüdil liidrina 27 ringi, kuid pidi siis võistluse Honda mootori rikke tõttu katkestama. Tänavu tõukab mehe vormelit pärast Chevrolet jõuallikas.

Lisaks Indy 500 ja kestvussõidu MMil kihutamisele on Alonso uuel hooajal ka McLareni F1-tiimi varusõitja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles