Postimees TV: vangis istuvad Venemaa pallurid said jälle külma duši osaliseks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Moskva linnakohus jättis rahuldamata eeluurimisvanglas istuvate Pavel Mamajevi ja Aleksandr Kokorini kaebuse ning oktoobris vandaalitsenud jalgpallurid peavad 8. aprillini eeluurimisvanglasse jääma. Samal ajal üritavad nende kaitsjad pöörduda Euroopa inimõiguste kohtusse.

Kokorin ja Mamajev istuvad praegu eeluurimisvanglas, sest peksid 7. oktoobril Moskvas pidutsedes ja purupurjus olekus kahte inimest.

Jalgpallurid väljusid 7. oktoobril kell seitse hommikul purjuspäi ööklubist. Mehed asusid parklas autosid peksma ning kui ühe auto roolis istunud mees neile märkuse tegi, löödi ta pikali ja peksti teda. Kanali Mash andmetel sai mees peapõrutuse ja ajutrauma.

Kokorin ja Mamajev ning nende kaaskond siirdusid aga edasi Nikitskaja tänaval asuvasse kohvikusse, kus tellisid kohvi. Mehed olid lärmakad ja agressiivsed ning personal ei suutnud neid vaigistada. Kohviku püsiklient palus neil vaiksemalt võtta, kuid Kokorin ja Mamajev ründasid teda tooliga ning asusid tedagi peksma.

«Poisid on tehtu eest vabandanud, aga ainult peksmisega seoses. Nad ei kavatse mitte mingil juhul tunnistada, et rikkusid avalikku korda tahtlikult ja huligaansetel eesmärkidel,» on korduvalt rääkinud Kokorini kaitsja Tatjana Stukalova. 

«Arstlik ekspertiis tuvastas, et kannatanud said kergelt viga, vigastuste tulemused olid lühiaegsed terviseprobleemid ja seetõttu on nende «peksmise» süüdistus muudetud «kergete kehavigastuste tekitamiseks»,» selgitas pallurite teine kaitsja Vjatšeslav Barik TASSile.

Formaalselt on tegu kergema süüdistusega. Reaalsuses aga meeste jaoks miski ei muutu: mõlema süüdistuse eest on maksimumkaristusena ette nähtud kuni kaks aastat vanglakaristust. Lisaks pannakse jalgpallureile süüks huligaanitsemist ja see on nende suurim kirstunael, sest kohtunik võib määrata süüdijäämisel kuni seitsmeaastase reaalse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles