Nykäneni matustel peab korda looma politsei

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen
Matti Nykänen Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Jyväskylä politsei valmistub Matti Nykäneni ärasaatmiseks. «Loodetavasti mäletatakse sündmuse olemust,» teatasid nad Iltalehti vahendusel. 

Hiljuti lahkunud Matti Nykänen maetakse laupäeval Jyväskyläs. Ärasaatmine toimub Vanha kalmistu Taulumäki kabelis. Nykäneni matuste korraldamiseks eraldatakse Soome valitsuse poolt 20 000 eurot, riiki tuleb esindama spordiminister Sampo Terho.

Loomulikult ei ole veel täpselt teada, kui palju inimesi kuulsat soomlast viimasele teekonnale saatma tuleb. «Kindlasti on oodata väga palju rahvast,» arvas Juha Mäntynen Jyväskylä politseist.

«Üks kõige kuulsamaid soomlasi maetakse siin. Tunnetame oma väga olulist rolli matusetalituse heal korraldamisel. Politsei ülesanne on kindlustada matusetalituse rahulikkus. Kui matused muutuvad ülerahvastatuks, tuleb olla kannatlik ja mitte kiirustada,» andis Mäntynen nõu.

Nykänen maetakse laupäeval omaste keskel. Nykäneni surnukeha tuhastatakse ning seejärel maetakse Soome legendaarne suusahüppaja oma isa Ensio Nykäneni kõrvale.

Matti Nykänen suri 3. veebruaril oma kodus Joutsenos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles