Suure skandaali tekitanud väravavahi lähitulevik on ebaselge

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga Foto: NEIL HALL/EPA/Scanpix

Londoni Chelsea peatreener Maurizio Sarri pole veel otsustanud, kas annab tänases mängus Tottenhamiga väravavahile Kepa Arrizabalagale mänguaega.

Suvel 80 miljoni euro eest Bilbao Athleticust Londoni Celseaga liitunud Kepa keeldus pühapäevases karikafinaalis Manchester Cityga peatreener Sarri korraldustele allumast ja väljakult lahkumast. Nii 24-aastane väravavaht kui peatreener ütlesid mängujärgselt, et tegu oli arusaamatusega.

Sarril oli info, et Kepa vajab krampide tõttu vahetust. Kepa ise polnud aga mingil juhul valmis pingile tulema. Seda hoolimata sellest, et oli kahel korral tohtrite käest väljakul abi saanud. Lõpuks vandus peatreener alla ja hispaanlane jäi postide vahele ka 3:4 kaotatud penaltiseeriaks.

Eile avalikustas Chelsea, et määras Kepale tema nädalapalga ehk 225 000 euro suuruse rahatrahvi. Võimalik, et oma karistuse saab ta ka peatreener Sarrilt. «Ma ei ole kindel, kas ta mängib. Võib-olla mängib, võib-olla mitte. Ta tegi ühe väga suure vea, aga minu jaoks on see teema lõppenud,» ütles Sarri.

«Me oleme omavahel rääkinud. Ta palus tehnilise meeskonna ees vabandust, kuid sellest ei piisa. Seejärel palus ta vabandust ka meeskonnakaaslastelt ja klubilt. Minu arvates tegi ta suure vea, aga me ei pea seda suuremaks tegema. Meil ei ole vaja teda ära tappa,» jätkas Sarri.

Küsimusele, kas Kepa kolmapäeval pingile jätmine oleks Sarri poolne karistus, vastas itaallane: «Ma teen otsuse, mis on hea kogu meeskonnale.»

«Kepa peab olema vaimselt valmis mängima. Ta tegi vea. Suure vea. Sellel on omad tagajärjed. Kui tagajärjeks on see, et ta peab mängima, siis ta peab selleks valmis olema. Kui ta peab pingil istuma, siis ta peab ka selleks valmis olema,» sõnas Sarri.

Ühtlasi kaitses Sarri teisi Chelsea mängijaid, et nood teda karikafinaalis ei toetanud. «See oli väga ebatavaline situatsioon ja mängijad olid šokis. Keegi ei osanud sellele koheselt reageerida. Rääkisin meie kapteniga (Cesar Azpilicuetaga – toim) kohe pärast mängu. Seejärel rääkis ta Kepaga ning siis vestlesime juba kõik koos. Kõik saavad riietusruumis asjast üheselt aru.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles