Videointervjuu! Politsei pressikonverentsile tõtanud peasekretär Seil: FIS ja WADA suusaliidule infot andnud pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austria politsei on seoses organiseeritud dopinguvõrgustiku kasutamisega kinni pidanud kaks Eesti murdmaasuusatajat. Nimesid ametivõimud ei mainitud, aga Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu täna Seefeldi MMil eraldistardist klassikasõidus starti ei tulnud.

Eesti Suusaliidu peasekretär Tõnu Seil tõttas sarnaselt ajakirjanikega täna Seefeldist Innsbrucki, kus toimus politsei pressikonverents. Selle järel lausus ta Postimehele: «Eesti Suusaliidul ei ole ametlikku informatsiooni. See oli pressikonverents, mis oli mõeldud meediale. Suusaliit on FISi partner ja liige, meieni jõuab info läbi FISi või WADA, kust ametlikku infot ei ole tulnud. Seda mis meedias on ilmunud, ma praegu kommenteerida ei saa.»

«Meil on ainult oletused, ametlikku infot pole,» lisas Seil. «Tahame samamoodi FISilt teada saada ametlikku liini pidi, mis on selle kahtlustuse ametlik ulatus, kes need Eesti sportlased on, milline on nende olukord.»

Peasekretäri sõnul ootavad ees tihedad päevad suhtlust kõigi asjaosalistega: «Ma üritan kohe saada kätte võistlejate treener Anti Saarepuu ja küsida, mida tema teab, kuidas olukord on, ja siis ka läbi FISI end kurssi viia.»

Austria politsei sõnul võib kinnipeetuid kinni hoida kuni kaks ööpäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles