Video: vaata, kuidas politsei Austria suusataja otse teolt tabas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Hauke.
Max Hauke. Foto: Kuvatõmmis

Austria ja Saksa võimud pidasid eile kinni koordineeritud ettevõtmise käigus, mis kandis nime Operatsioon Aadrilaskmine (Operation Aderlass) üheksa inimest samal ajal, kui Seefeldis käib suusa MM. Läbi otsiti 16 maja, nende seas eestlaste kodud. 

Üks austerlane, MMil paarissprindis kuuenda koha saanud Max Hauke tabati aga otse teolt, rääkis kriminaalpolitseinik Dieter Csefan väljaandele Stern. «Uurimise käigus jälgisime viite sportlast, kes võeti täna ka vahi alla. Üks sportlastest arreteeriti samal ajal kui ta oli vereülekannet tegemas.»

Nüüd on juhtum näha ka videopildi vahendusel: 

Värske info kohaselt on Hauke, tema koondisekaaslane Dominik Baldauf ja kasahh Aleksei Poltoranin lubatud vabadusse, Eesti koondislased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu aga mitte.

«Austria sportlased ja Kasahstani esindaja tunnistasid veredopingu kasutamist ning andsid uurijatele igakülgse ja põhjalikku informatsiooni. Selle täpsemat sisu ei saa esialgu avaldada,» seisab Postimehe käsutuses olevas Innsbrucki piirkonna prokuröri Hansjörg Mayri allkirjaga avalduses.

«Uurimise praeguses järgus ei ole alust kahtlusaluste sportlaste kohtupidamise eelseks vahistamiseks. Seetõttu on süüdistaja nõustunud nende vabastamisega, aga uurimine nende osas ei ole sellega veel lõppenud. Rohkem informatsiooni nende juhtumite kohta pole võimalik anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles