EOK president: jälgime asjade käiku ja oleme valmis reageerima (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa.
Urmas Sõõrumaa. Foto: Andres Haabu / Postimees

Austria politsei on seoses organiseeritud dopinguvõrgustiku kasutamisega kinni pidanud kaks Eesti murdmaasuusatajat. Nimesid ametivõimud ei mainitud, aga Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu täna Seefeldi MMil eraldistardist klassikasõidus starti ei tulnud. Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa tunnistas Postimehele, et jälgib hoolega Austriast ja Saksamaalt tulevaid uudiseid. 

«Tänased uudised on jahmatavad. Kahtlused ja kahtlustused, mis ripuvad Eesti sportlaste kohal, teevad suurt muret, sest ausus ja puhtus on spordi ja olümpialiikumise alustalad,» rääkis Sõõrumaa.

«Jälgime hoolega Austriast ja Saksamaalt tulevat infot ning ootame, et tõde ja õigus saaksid jalule seatud – süü peab saama ammendavalt tõestatud või kahtlused põhjalikult ümber lükatud. Praegu on vara teha mingeid järeldusi või nimetatud sportlasi puudutavaid otsuseid, aga jälgime asjade käiku ja oleme valmis reageerima.»

Vastavalt rahvusvahelisele reeglistikule uurib juhtumit WADA (Rahvusvaheline Antidopinguagentuur), tehes seejuures koostööd vaid Rahvusvahelise Suusaliiduga (FIS). 

Postimehele teadaolev info: 

*Vahistatud on 2 eestlast, 2 austerlast, 1 kasahh. Sportlased on kinnipidamisasutuses. Ametlikult pole välja öeldud, kes eestlased on.

*Postimehe andmetel on tegu Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärvega.

*Sportlased, keda on vahi alla võetud, ei ole kriminaalse grupeeringu liikmed, vaid neid seostatakse nendega koostöös tegemises.

*Kahtlusaluseid sportlasi nähti regulaarselt minemas organiseerunud kurjategijate juurde nii enne kui ka MMi ajal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles