Ränkel koondisekaaslaste dopinguskandaalist: see on ka minu jaoks šokk

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel.
Raido Ränkel. Foto: Tairo Lutter

Eesti murdmaasuusataja Raido Ränkel andis pärast 15 km eraldistardist klassikasõitu intervjuu Rootsi ajalehele Aftonbladet, kus rääkis muuhulgas Seefeldis lahvatanud dopinguskandaalist, kuhu on suure tõenäosusega mässitud ka tema koondisekaaslased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu.

Mis toimub Eesti koondise hotellis? «See ei ole Eesti koondise hotell, sest meie elame eemal, nemad aga Seefeldis. Mul on sama info, mis ajakirjanikel.»

Kas olid üllatunud, et neid polnud täna stardis? «Ma olin üllatunud. Ma arvasin ... ma küsisin, et kas nad on haigestunud või midagi taolist, aga keegi ei öelnud mulle midagi. Keskendusin lihtsalt enda võistlusele ja rohkem midagi ei uurinud. Aga nüüd olen juba sellest olukorrast kuulnud.»

Kellelt küsisid, et kus nad on? «Minu hooldemees ütles, et Karel ja Andreas ei stardi, aga ma usun, et ka tema ei teadnud enamat. Jah, see on kurb.»

Mida arvad sellest olukorrast? «Nagu ma ütlesin: see on kurb hetk meie suusatamisele.»

Kas oled nendega lähedane sõber? «Jah, loomulikult, me treenime koos ja toetame teineteist. See on ka minu jaoks šokk.»

Mida arvad neile esitatud süüdistuste kohta? «Ma ei tea, mida selle kohta öelda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles