Aadrilaskmine tervele Eesti suusatamisele? (6)

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv veel vabade meestena võistlustules
Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv veel vabade meestena võistlustules Foto: Tairo Lutter / Postimees

Päev, millelt oodati Eesti murdmaakoondise parimat kohta Seefeldi MMil (treener Anti Saarepuu: «Karel Tammjärv on väga heas vormis ja sihib kindlasti kohta 20 parema hulgas.»), kujunes hoopis kurbooperiks, mille tagajärjed alles selguvad, aga pole kindlasti rõõmustavad.

Elu tahtis, et Tammjärv ei saanud 15 km klassikasõitu alustadagi, vaid viibis sel ajal koos koondisekaaslase Andreas Veepaluga kinnipidamisasutuses. Austria ja Saksamaa 120 politseiniku ühisreidi käigus viidi lisaks neile Seefeldist minema austerlased Dominik Baldauf ja Max Hauke ning viisiku nimekaima liikmena kasahh Aleksei Poltoranin, keda viimasel viiel aastal treeneritena abistanud Mati Alaver ja Andrus Veerpalu.

Kaks kriminaalselt määravat ööpäeva

Siinse aja järgi kell 13, veidi pärast Saksa kanali ARD teadet, et Seefeldis on sportlaste seas korraldatud ulatuslik politseihaarang, lausub Eesti Suusaliidu peasekretär Tõnu Seil Postimehele: «Pole kursis, aga minusugune ei peagi olema. Alaliite sellistest asjadest ei teavitata, see on puhtalt sportlase ja dopinguküttide vaheline teema.»

Siis kärgatab meie jaoks tõeline pomm: päevavalgele ilmub teave sportlaste hulga ja rahvuste kohta. Sõiduni jääb poolteist tundi, kui Saarepuu teatab, et Tammjärv ja Veerpalu starti tulla ei saa. Miks?

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles