Priit Vene: peame kõik järelejäänud kodumängud võitma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Vene.
Priit Vene. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tartu Ülikooli korvpallimeeskond sai Eesti-Läti liigas hooaja 11. võidu, alistades kodus Rapla esindustiimi numbritega 85:76.

Tartu Ülikooli spordihoonesse oli eeldatavat põnevuslahingut kogunenud vaatama päris kena hulk publikut. Juba algusest peale tasavägiselt kulgenud kohtumise esimese suurema vahe sai sisse Tartu meeskond ning juhtis avaveerandi keskel 15:10. Esimene periood lõppes Tartu Ülikooli 20:16 eduseisus.

Tartlaste initsiatiiv püsis ka enamiku teisest veerandist, aga mõned minutid enne poolaega sai Rapla 8:0 vahespurdiga taas mängu kindlamalt tagasi. Poolajapausile läksid meeskonnad Tartu Ülikooli 39:36 juhtimisel.

Kolmandal veerandil käis eduseis käest-kätte ja otsustavat minekut ei suutnud kumbki meeskond teha. Tartu Ülikooli seniste mängude liider Arnas Velicka oli hädas visketabavusega, aga meeskond suutis ühtlase tegutsemisega seda korvata. Veerandi keskel oli Tartul taas väike vahe sisse tekkimas, aga Rapla sai jällehi mängu tagasi ja nii mindi viimasele veerandile vastu 59:59 viigiseisus.

Viimase veerandi alguses alustas Rapla oma lõpupingutust 8:2 spurdiga ja korraks võis kodupublikule juba tunduda, et mäng kipub käest minema. Veerandi keskel 64:70 kaotusseisust said tartlased aga mängu tagasi Robin Kivi ja Märt Rosenthali korvidest ja neli minutit enne lõppu oli seis 71:71 viigis. Märt Rosenthali läbiminek ja järgmise rünnaku kolmene viisid tartlased juba viiega ette. Lõpuminutitel ei suutnud Rapla mängijad palli korvi saada ja nii jäi kodumeeskonna ülesandeks kättevõidetud edu hoida ja seda ka tehti. Lõppskoori 85:76 vormistas Rosenthal läbiminekust 34 sekundit enne lõpuvile.

Vahetusest sekkunud Märt Rosenthal kogus 28 mänguminutiga kaksikduubli 23 punkti ja 12 lauapalliga. Kapten Julius Kazakauskas oli 18 punkti ja üheksa lauapalliga samuti lähedal kaksikduublile. Kregor Hermet lisas 17 punkti ja seitse lauapalli ning Robin Kivi viskas 11 punkti. Tartu Ülikool võitis lauavõitluse 50:36

Rapla Avis Utilitase parim oli 17 punktiga Indrek Kajupank, lisaks andis koondislane ka seitse korvisöötu. Hunter Mickelson viskas 14, Ronald Delph 13 ja Brian Michael Williams 11 punkti.

Tartu Ülikooli peatreeneri Priit Vene sõnul sai määravaks ülekaal lauavõitluses. «Lõpuminutitel said neil ideed otsa ja mõned mängijad kukkusid vigadega välja. Meie surve kandis vilja, nad ei saanud enam üldse kätte ründelauda ja kokkuvõttes võitsime lauavõitluse pika puuga. Tabeliseisu osas oli see kindlasti vajalik võit, aga meie seisud on ikkagi nii, et nüüd on veel neli kodumängu jäänud ja peame need kõik võitma, et saada võimalikult hea asetus. Otsustav lahing jääb siis ilmselt Jurmalsse ja sellest sõltub kuhu lõpuks jääme,» ütles Vene.

Olybet Eesti-Läti korvpalliliigas liiga tabelis on Tartu Ülikoolil kirjas 11 võitu ja sama palju kaotusi ning tabelis annab see kuuenda koha. Rapla Avis Utilitas on ühe enama kaotusega seitsmendal kohal.

Tartlasi on ees ootamas tihe periood. Juba laupäeval, 2, märtsil kohtutakse kell 17.00 tinglikult kodumängus Liepaja võistkonnaga, keda võõrustatakse Viljandi spordihoones. Mängule sõidab ka ühisbuss, mille pileti saab piletikeskus.ee lehelt ette ära osta. Laupäeval, 9. märtsil võõrustatakse koduses TÜ spordihoones Pärnu Sadamat ning kolmapäeval, 13. märtsil Läti Ülikooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles