Mihkel Mardna: meie meeste «süü» võib olla deklareerimata kanüülides (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Mardna
Mihkel Mardna Foto: LIIS TREIMANN / PM/SCANPIX BALTICS

Spordiarst Mihkel Mardna rääkis eile ERR-i saates «Ringvaade» antud intervjuus, et kui sportlane tabatakse vereülekannet tegemast, siis see on kindlasti dopingureeglite rikkumine ning saab ka vastavalt karistatud.

Ta lisas, et eestlased on siiski liiga varmad sportlasi ja ka teiste eluvaldkondade esindajaid risti lööma juba enne kui lõpptulemused teada.

«Minu tunnetus on siiski selline, et see dopinguskandaal võib taanduda üsna lihtsale asjale, kus siis sportlased on kaasavõetud veenikanüülid – või nõelad deklareerimata jätnud. Iseenesest on võistlustele, sealhulgas suurvõistlustele lubatud sellist varustust kaasa võtta, aga see tuleb eelnevalt deklareerida,» ütles Mardna.

Ta täiendas, et veeni võib viia kuni 100ml lubatud ainekoostisega vedelikku, kuid vereülekanne on igal juhul keelatud tegevus.

«Ma olen Karel Tammjärvega ja Andreas Veerpaluga isiklikult tuttav ning võin öelda, et nad on väga töökad ja toreded poisid ning ma usun küll, et asi taandub deklareerimata kanüülidele ja süstaldele,» lisas tunnustatud spordiarst usutluses «Ringvaate» saatejuhi Marko Reikopiga.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles