Aivar Pilv dopingujuhtumist: eestlased võivad puhtalt välja tulla (15)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pilv
Aivar Pilv Foto: Arvo Meeks

Vandeadvokaat Aivar Pilve hinnangul võivad Eesti suusatajad Seefeldis alanud dopingujuurdlusest puhtalt välja tulla, kui selgub, et nad polnud kuritegeliku skeemiga otseselt seotud, kirjutab rahvusringhääling

Suusataja Andrus Veerpalu dopingujuhtumis kaitsnud Pilv kordas, et Eestis ja mujal maailmas peetakse uurimise ajal inimesi kinni, kellel on kahtlustatavatega mingisugused suhted, on nad sõbrad või puutunud mingil moel kokku.

Süüd ümber lükkavate tõendite kogumine võib Pilve sõnul kesta pikemat aega ning senikaua püsib sportlaste kohal ka kahtlusevari. Pilve sõnul pole Seefeldi uurimine tavapärane dopingujuhtum, kus tegeletakse valdavalt meditsiiniliste tõenditega, vaid väidetavalt on tegemist dopinguskeemi paljastamisega.

Suursaatkond andis teada, et sportlased on saanud oma lähedastega suhelda, aga saatkonna poole abi saamiseks ei ole kodanikud seni pöördunud.

Tammjärv ja Veerpalu dopinguskandaalis

Seefeldi MMil peeti seoses dopinguskandaaliga eile kinni viis sportlast: kaks austerlast (meedia andmetel Dominik Baldauf ja Max Hauke), kaks eestlast (Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu) ning üks kasahh (Aleksei Poltoranin). Lisaks on seoses dopingukaasusega vahistatuid ka Saksamaal.

Kinnipeetud sportlased ei ole kriminaalse grupeeringu liikmed, vaid neid seostatakse nendega koostöös tegemises. Kahtlusaluseid sportlasi nähti regulaarselt minemas organiseerunud kurjategijate juurde nii enne kui ka MMi ajal.

Kõnealune uurimine algas Austria politsei poolt 2019. aasta jaanuaris, kriminaalse grupeeringuga on seotud rohkem kui kümme inimest.

Kuidas hargneb dopinguskandaal edasi, loe Postimehe otseblogist:

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles