PM Seefeldis. Austerlased ja Poltoranin vabaduses, Tammjärv ja Veerpalu mitte (4)

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv veel vabade meestena võistlustules.
Andreas Veerpalu ja Karel Tammjärv veel vabade meestena võistlustules. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Värske info kohaselt on eile suusatamise MMil Seefeldis kinni peetud kasahh Aleksei Poltoranin ning austerlased Dominik Baldauf ja Max Hauke lubatud vabadusse, Eesti koondislased Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu aga mitte.

«Austria sportlased ja Kasahstani esindaja tunnistasid veredopingu kasutamist ning andsid uurijatele igakülgse ja põhjalikku informatsiooni. Selle täpsemat sisu ei saa esialgu avaldada,» seisab Postimehe käsutuses olevas Innsbrucki piirkonna prokuröri Hansjörg Mayri allkirjaga avalduses.

«Uurimise praeguses järgus ei ole alust kahtlusaluste sportlaste kohtupidamise eelseks vahistamiseks. Seetõttu on süüdistaja nõustunud nende vabastamisega, aga uurimine nende osas ei ole sellega veel lõppenud. Rohkem informatsiooni nende juhtumite kohta pole võimalik anda.»

Samas selgub, et samuti eile enne 15 km võistlust Innsbrucki kinnipidamisasutusse toimetatud Tammjärv ja Veerpalu jäävad sinna vähemalt homme hommikuni.

«Kaks Eesti sportlast on jätkuvalt vahi all. Nende ülekuulamised jätkuvad. Homme hommikul otsustab süüdistaja, kas taotleda neile eelvangistust või nad vabastada,» jätkab Mayr.

Süüdistus põhineb Mayri sõnul asjaolul, et sportlased on «tegelenud pettusega ehk kasutanud keelatud dopingumeetodit.»

«Nad on kinnitanud korraldajatele, rahvusvahelisele alaliidule ja sponsoritele, et ei riku reegleid. Seega on tõsine kahtlustus, et kõnealused sportlased on tegutsenud seadusevastaselt ning püüdnud või üritanud püüda saada isiklikku kasu keelatud võtteid kasutades,» kirjutab Mayr.

Seil: oleme aidanud õigusabi saamisel

«Loen seda infot Postimehest. Meie käsutuses olevatest ametlikest kanalitest pole endiselt midagi uut kuulda olnud,» lausus Eesti suusaliidu peasekretär Tõnu Seil.

«Uurimisorganitele saab mingigi juurdepääs olla vaid Eesti Austria saatkonna esindajatel ja advokaadil. Oleme sportlaste lähedasi õigusabi saamisel aidanud.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles