PM Glasgow's. Eestlannad asuvad ebatavalises hallis eesmärke täitma

Merili Luuk, Glasgow
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähti Alver
Tähti Alver Foto: Erakogu

Hispaania, Prantsusmaa, Leedu, Portugal, Ukraina ja… Eesti on Euroopa kergejõustiku sisemeistrivõistlustel esindatud suisa mitme naiskolmikhüppajaga. Mullu Berliini EMil suurvõistluste debüüdi teinud Tähti Alver (24) ja Merilyn Uudmäe  (27) on 19 naise seas, kes asuvad homme kohaliku aja järgi kell 12 püüdma pääsu lõppvõistlusele. Kvalifikatsiooninorm on kõrge – 14.20 – kuid see eestlannasid ei heiduta.  «Eesmärk on hooaja tippmark,» sõnavad mõlemad.

EMi võõrustav Emirates Arena pole vaid kergejõustiku eesmärgil ehitatud. Mullu mängisid siin Suurbritranniaga Eesti korvpallikoondislased, kes tunnistasid, et igas suunas oli liiga palju tühja pinda ning see tekitas tunde nagu oleks põllu peal. Kergejõustiklastele on rahvas küll lähemal, ent teine tera on teistsugune rajakate.

«See pole traditsiooniline areen. Rajakate pole selline vetruv, kust ei põrka nii palju tagasi,» selgitas Uudmäe. Eestlannad vastanduvad – kui Uudmäe eelistanuks just tänu USA kogemusele vetruvat rada, siis Alveril on selle üle pigem hea meel.

«Minu tehnika on ligadi-logadi ja kui see rada viskaks hästi palju üles, oleks hüpet väga raske hoomata,» ütles ta. «Samas on see mondo-kattega (kiire -toim.), nii et kokkuvõttes pole ka mul probleemi. Teistmoodi kogemus,» lisas Uudmäe.

Eestlannad said samuti juba enne võistlust areenil trennigi teha, Alver õnnega pooleks – pagas läks küll kaduma, ent naelikud olid tal käsipagasis kaasas. «Läks hästi, nüüd on juba asjad käes.»

Kumbki pole aga suurvõistlustel sisetingimustes võistelnudki. «Tänu eelmise aasta Berliini kogemusele on mul kuidagi rahulikum ja esimene vaimustus on üle läinud. Võistlus nagu võistlus ikka,» ütles mullu välitingimustes isikliku rekordi 14.05 Alver. Tänavu on ta sisetingimustes hüpanud 13.64.

«Eks see on natuke suurem kui tavaline võistlus, ootan põnevusega,» lisas tänavu 13.21 hüpanud Uudmäe ning kinnitas, et kompaktne võistlus soosib suuremat publiku hulka.

«Hommikul on ajakava väga tihe ning arvatavasti on nendel ka võrreldes välivõistlustega ka rohkem inimesi. Nii on endal ka lihtsam end publiku toel käima saada,» iseloomustas ta.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles