PM Seefeldis. Päev, mis jättis valusad küsimused õhku

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kurikuulsaks saanud dopingukontor Villa Edeltraud zum See, mis asub sadakond meetrit Austria koondise hotellist.
Kurikuulsaks saanud dopingukontor Villa Edeltraud zum See, mis asub sadakond meetrit Austria koondise hotellist. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Austrias üleeile alanud, aadrilaskmiseks nimetatav dopinguskandaal, mis puudutab Eesti suusatajaid Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu, ootas veel päev hiljemgi alles lahendust. Ka teadmine, et kolm ülejäänud kinnipidamisasutusse toimetatud sportlast lubati vabadusse, ei lubanud teha mingeid järeldusi.

«Austria sportlased ja Kasahstani esindaja tunnistasid veredopingu kasutamist ning andsid uurijatele igakülgset informatsiooni,» seisis Innsbrucki piirkonna prokuröri Hansjörg Mayri allkirjaga avalduses, mis jõudis eile õhtupoolikul Postimehe käsutusse.

Samas jäid vastuseta mitmed kõnealuste suusatajate ehk Aleksei Poltoranini, Dominik Baldaufi ja Max Hauke tulevikku puudutavad küsimused. Kas, millal ja kus õigusemõistmine nende üle jätkub? Kas nad võivad riigist lahkuda?

«Uurimise praeguses järgus puudub alus kahtlusaluste sportlaste kohtupidamise-eelseks vahistamiseks. Seetõttu nõustus süüdistaja nende vabastamisega, aga uurimine ei ole sellega lõppenud. Rohkem informatsiooni nende juhtumite kohta pole võimalik anda,» ütles Mayr.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles