Eesti Suusaliidu president: hetkeseisu arvestades ei jätka Saarepuu koondise treenerina (5)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Suusaliidu president Andreas Laane.
Eesti Suusaliidu president Andreas Laane. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti Suusaliidu president Andreas Laane lausus Postimehele, et alaliit teeb kõik endast oleneva, et luua kontakt Seefeldis dopinguskandaali sattunud asjaosalistega, et saada täpset informatsiooni, milles Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu süüdistatakse.

Kolmapäeval Austria politsei poolt vahistatud Tammjärv ja Veerpalu pääsesid vabadusse neljapäeva hilisõhtul. Eesti Suusaliit saab Laane sõnul kõnealuste sportlaste ja nende treeneri Anti Saarepuuga kontakti Eesti aja järgi kell 14.

«Meil on kõigepealt vaja aru saada, milles neid täpselt süüdistatakse. Teame seda, et tegemist on dopingujuhtumiga, võib-olla dopinguainete omamise, tarbimise või vahendamisega. Minu suurim soov on see, et kõik sellega seotud inimesed tuleksid päevavalgele. Mul on raske uskuda, et sportlased tegid seda kõike iseseisvalt ja keegi ei märganud,» kommenteeris Laane. 

Ta jätkas: «Kui see hõlmab vahendamist, siis eeldan, et meie inimesed käisid ka Saksamaal. Ma arvan, et tänane päev toob uudiseid. Suusaliidul on soov saada lõpuni selgeks, millega on tegemist.»

Suusakoondise treener Anti Saarepuu on öelnud, et tema juhtunu eest ei vastuta. Aga kes vastutab? «Tavaliselt on spordis nii, et esimesena võtavad vastutuse sportlased ise, järgmisena vastutab treener. Aga kui räägime nendest sportlastest, siis treenereid on rohkem kui Anti Saarepuu. Meie sportlasi on treeninud Mati Alaver, Andrus Veerpalu ja Anti Saarepuu.»

Milline on Eesti Suusaliidu kontakt Mati Alavari ja Andrus Veerpaluga? «Mati Alaver ja Andrus Veerpalu ei ole Eesti Suusaliidu mõttes meie treenerid. Nad on Kasahstani treenerid ja meil nendega ametlik kontakt ja mõju selle üle puudub.»

Kas Anti Saarepuu jääb ametisse? «Hetkeseisu arvestades muutub meie koondis meeletult ja ilmselt sellega seoses tuleb vaadata ka uus struktuur. Meil ei ole Eesti Suusaliidus diktatuur. Mina näen, et me ei jätka tänaste treenerite juhtimisel.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles