Ametlik: Team Haanja peasponsor lõpetab profisuusatamise toetamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Team Haanja koosseis.
Team Haanja koosseis. Foto: Fotokollaaž: Ivari Lipp

Dopingukahtluse all olevad Eesti suusatajad Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu on juba aastaid tegutsenud ja treeninud Eesti Suusaliidust eraldiseisvalt, Team Haanja koosseisus. Täna teatas meeskonna peasponsor Merko Ehitus, et lõpetab profisuusatamise toetamise. 

Samuti lõpetavad sportlaste toetamise ka teised Team Haanja sponsorid: AS Kapitel, Tallink, Merko Ehitus, Mapri Ehitus, Elke Grupp ja Nurmet OÜ.

«Olen isiklikult ja minuga seotud ettevõtete kaudu sporti, sealhulgas suusatamist, nii tippspordi kui ka harrastusena, toetanud üle paarikümne aasta. Oleme püüdnud olla stabiilsed toetajad, kelle panus ei ole kunagi sõltunud tulemustest, vaid andnud igapäevast kindlustunnet. Värskete Seefeldi uudiste valguses ei ole mingit motivatsiooni toetamise jätkamiseks ja puudub igasugune soov seda isegi arutada,» kommenteeris AS Merko Ehitus ja AS Kapitel nõukogu esimees Toomas Annus. 

Dopingukahtluse skandaali sattunud ning aastaid Eesti Suusaliiduga vägikaigast vedav Team Haanja, kuhu kuuluvad nii Andreas Veerpalu kui ka Karel Tammjärv, suurtoetaja on aastast 2015 olnud Eesti suurim ehitusfirma Merko Ehitus.

Merko ja ettevõtte aktsionärid toetasid suusameeskonda sel hooajal 150 000 euroga. Tegu on märkimisväärse toetusena, moodustades pea kolmandiku (31,7%) MTÜ tuludest. Kokku on meeskonna tulusid planeeritud 472 450 euro ulatuses. Merko suuromanik, Mati Alaveri hea tuttav ja pikaaegne suusatamise toetaja Toomas Annus toetab ettevõtmist ka teise ettevõtte kaudu. Nimelt on temale kuuluv kinnisvaraarendaja Kapitel andnud tiimile lisaks 50 000 eurot, selgub suusameeskonna avalikust 2018-2019. aasta hooaja eelarvest. 

Sportlaste isiklikud sponsorlepingud tõid Team Haanjale 88 000 eurot tulu. Team Haanja on saanud toetust ka maksumaksja raha eest, kui läbi Eesti Olümpiakomitee eraldati Team Haanjale 28 800 eurot.

ELKE AUTO ja Mapri Ehitus toetavad meeskonda kumbki 25 000 euroga ja spordimeditsini sihtasutus 4000 euroga. Tallink toetas suusatajaid soodsamate laevapiletitega.

Eesti koondise suusataja Karel Tammjärv tunnistas tänasel pressikonverentsil, et on dopingutarvitamisega seotud aastast 2016. Nii Tammjärv kui ka Andreas Veerpalu kuuluvad Team Haanja A-koosseisu. 

TEAM HAANJA

Team Haanja loodi 2015. aasta juunis sportlaste initsiatiivil, MTÜ eesmärgiks on uute sportlaste viimine rahvusvahelisse tippu ja seniste tegijate püsimine rahvusvahelises konkurentsis, aidates kaasa tingimuste loomiseks kaasaja nõuetele vastavaks ettevalmistuseks. 

«Pühendunud ja kõrgete eesmärkidega sportlasele on oluline kindlustunne ning kvaliteetse ja konkurentsivõimelise ettevalmistuse eelduseks on hea organiseeritus ja samas paindlikkus muutuvate oludega kohanemisel,» seisab MTÜ kodulehel. 

Team Haanjasse kuulub üheksa suusatajat: Algo Kärp, Raido Ränkel, Marko Kilp, Alvar Johannes Alev, Karl Erik Rabakukk, Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Kaarel Kasper Kõrge. 2018/2019 hooajal liitus Team Haanjaga Patricija Eiduka.

Täpsustus: Tallink ei toeta Team Haanjat 10 000 euroga, nagu algselt artiklis märgitud, vaid toetas soodsamate laevapiletitega. 10 000 eurot oli suusatiimi eelarves kirjas ennetavalt ja eelnevate suusõnaliste kokkulepete põhjal ühepoolselt. Tallink pole Haanjale sellist toetust maksnud. 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles