Alar Arukuusk: võib-olla pidanuks juba Veerpalu dopinguskandaal saama Eestis suurema hukkamõistu (6)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alar Arukuusk oli 12 aastat Valgamaal tegutseva SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige.
Alar Arukuusk oli 12 aastat Valgamaal tegutseva SA Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 1. märtsil 2019 toimus Austrias seoses Eesti suusatajate Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu dopingujuhtumiga pressikonverents, kus Tammjärv tunnistas end süüdi ja lausus avameelselt, et saaga algas aastal 2016, kui Mati Alaver andis talle Saksamaa spordiarsti kontaktandmed. Otepää MK-etapi endine peakorraldaja, praegune Eesti Autospordi Liidu peasekretär Alar Arukuusk oli uudist kuuldes šokis.

«See kisub vanad haavad lahti. Suusaspordi juures olen olnud ju 20 aasatt ning need uudised on väga kurvad. Kui hakkasime MK-etappe korraldama hooajal 1999/2000, siis me tõesti siiralt uskusime, et sellist teemat nagu «doping» pole olemas ning me reaalselt uskusimegi, Eesti sportlased ongi nii tugevad,» sõnas Arukuusk. «Pärast said need asjad kummutatud, aga pärast viimast juhtumit ma tõesti lootsin, et see on välja juuritud.»

Tema sõnul pidanuks juba 2011. aastal Andrus Veerpalu dopingujuhtumiga tegeledes olema tagajärjed karmimad. Teatavasti oli Mati Alaver siis Veerpalu treener. 

«Võib-olla pidanuks toona selliste asjadega tegelejad saama Eestis suurema hukkamõistu. Tagantjärgi tarkus. Oleks me karmimad olnud, poleks võib-olla seda juhtumit olnud. See on Eesti Antidopingule ja kogu spordile suur tagasilöök. See näitab, et midagi on juba süsteemis mäda.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles