PM Glasgow's. Eestlannade ülipõneva duelli võitis viimase katsega Uudmäe

Merili Luuk, Glasgow
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merilyn Uudmäe
Merilyn Uudmäe Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Glasgow’s toimuval sise-EMil jäid eestlannad finaali ukse taha. Merilyn Uudmäe parandas kaks korda hooaja tippmarki, saades viimasel katsel hüpatud 13.40-ga 13. koha. Tähti Alver oli 14. 

Alver alustas tagasihoidliku 13.01-ga, tema teise katse pikkus oli 12.87. Kolmandal katsel sai ta kirja 13.39. «Ootasin hooaja tippmarki ikkagi, võib-olla panin sellega pinged peale. Terve selle hooaja on olnud üks viga - ei saa kuidagi hoojooksu klappima. Sibasin nüüd ka sinna paku alla. 

Esimest korda sise-EMil võistelnud Uudmäe parandas juba avakatsel hooaja tippmarki,hüpates 13.30. Teine katse jäi aga lühemaks - 12.49. Kolmanda katse tulemust pidi Uudmäe aga väga kaua ootama. «Lootsin, et äkki ikka pannakse veel sentimeetreid juurde. Teisedki ootasid päris kaua,» lisas ta. 

Lõpuks selgus tõde - Alverit edestas ta ühe sentimeetriga. «Natuke keeruline võistlus oli, sest tänavu on olnud vähe võistluspraktikat. Kohaga olen rahul, aga tulemusega mitte,» sõnas Uudmäe.

Alveri edestamine polnud talle eesmärk omaette. «Ise tahtsin kaugemale hüpata!»

Edasipääsu toonuks tulemus 13.83, mis jõukohale mõlemale sportlasele. «Oleksin olnud võimeline, aga jah, siis pidanuks kõik klappima. Olen pettunud, sest ei täitnud oma eesmärki,» hindas Alver. «Kripeldama jääb,» lisas Uudmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles