Tammjärv tegi veel ühe avameelse ülestunnistuse (7)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv
Karel Tammjärv Foto: Tairo Lutter / Postimees

«Ma ei tea, miks ma nii tegin, olin loll. Arvasin vist, et see aitaks mind sportlasena,» ütles dopingu süstemaatilist tarvitamist tunnistanud Karel Tammjärv Soome Yle uudistele ning lisas, et kui politsei kolmapäeval tema ja Andreas Veerpalu tuppa tungis, plaanis ta esmalt vaikida.

«Ma ei tahtnud algul öelda, et teadsin, miks nad sinna tulid. Siis teatas aga politseinik, et mulle verd andnud inimene on juba varem kinni võetud ja ta on neile kõik ära rääkinud.»

Tammjärve sõnul kulges tema ja Veerpalu kinnipidamine rahulikult. Politseijaoskonnas tunnistas Tammjärv oma teod ausalt üles, hilisema uurimise käigus leidis kinnitust, et tema ja kuritegeliku organisatsiooni juhtimises kahtlustatavana kinni peetud Saksa arst Mark Schmidti ütlused klappisid. 

Tammjärv kinnitas, et ei teadnud midagi sama looga seotud Austria suusatajatest, kuid Kasahstani esisuusataja Aleksei Poltoranini suhtes oli tal kahtlusi.

Tammjärv lisas, et kui ta on kõik oma selgitused ära andnud ning uurimine on lõpusirgel, soovib ta avalikkuse eest kaduda.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles