Supersprindi kvalifikatsioonisõidu võit Norra, Lessing finaalis

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roland Lessing täna võistlusrajal
Roland Lessing täna võistlusrajal Foto: Liis Nemvalts

Otepääl IBU karikasarja hooaja eelviimasel etapil on täna kavas supersprint. Ainsa eestlasena pääses kvalifikatsioonist edasi Roland Lessing. Võidu võttis norralane Aleksander Fjeld Andersen. 

Supersprindi näol on tegemist uudse võistlusformaadiga, kus kvalifikatsioonis tuleb sportlastel läbida kokku 3 kilomeetrit ning kaks lasketiiru. Kvalifikatsiooni 30 parimat saavad edasi finaali. Nii kvalifikatsioonis kui ka finaalis on sportlastel kasutada igas tiirus üks varupadrun. Kui pärast viite lasku ja lisaks oleva varupadruni abil märke maha ei saada, tuleb suunduda 75 meetri pikkusele trahviringile.

Meeste kvalifikatsiooni võitis norralane Aleksander Fjeld Andersen ajaga 7:37.9, kes ühe varupadruni abil sai maha kõik märgid. Sarnaselt Andersenile, pidi üht varupadrunit kasutama teise aja välja sõitnud sakslane Gabriel Stegmayr (+2,2). Kolmas oli puhtalt mõlemad tiirud läbinud Igor Malinovskii Venemaalt, kaotus võitjale 2,3 sekundit.

Ainsa eestlasena pääses kvalifikatsioonist edasi üheksandaks tulnud Roland Lessing. Kaotust võitjale kogunes 14,6 sekundit. Lessing kasutas ära ühe varupadruni ja seda püstitiirus. Lessing ütles kommentaariks, et tuulise ilma kohta läks laskmine väga hästi. «See saigi määravaks,» lisas ta. Uue formaadi kohta ütles Lessing, et see oleks võinud tema jaoks tulla varem. «Ma ei ole suusarajal enam väga kiire,» põhjendas ta.

Teistest eestlastest oli Kauri Kõiv 35., Kalev Ermits 50., Martin Remmelg 59., Hans Kristen Rootalu 65. ja Rene Zahkna 66.

Meeste ühisstardist finaalsõit algab kell 16.00, sportlastel tuleb läbida kokku neli lasketiiru. Võistlus on pealtvaatajatele tasuta!

Naiste finaalsõit algab kell 15.30. Eestlastes sõidavad finaalis Johanna Talihärm ja Regina Oja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles