Eesti murdmaasuusatamine ei ole veel surnud, noor Pulles saavutas Skandinaavia karikaetapil 8. koha

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mariel Merlii Pulles
Mariel Merlii Pulles Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti hetke parimaks naissuusatajaks kerkinud Mariel Merlii Pulles saavutas täna Lätis Madonas peetud Skandinaavia karikaetapi 1,1 km vabatehnikasprindi distantsil 8. koha.

20-aastane Mariel Merlii Pulles pääses 55 naise hulgast veerandfinaalidesse 28. ajaga. Eesti suusaneiu sõitis viiendat veerandfinaali ning kuna see osutus kõige kiiremaks, siis jõudis kange suusatüdruk õnneliku kaotajana poolfinaali.

Pullesi treener Riho Roosipõld oli oma õpilase sõiduga väga rahul: «Veel hommikul ei tundnud Mariel ennast kõige paremini, ka ilmaolud tundusid ebasoodsad. Õnneks oli määrdetiim tasemel ning ka ilmastikutingimused muutusid.»

«Eks ta vaimu räsib,» ütles treener Roosipõld vihjates Eesti suusakoondist tabanud dopinguskandaalile.

«Kuid meie jaoks on Mariel`i  sõit ikkagi väga tubli saavutus ning üritame pilvede tagant päikest näha,» lisas Roosipõld.

Rõõsipõllu sõnul läheb Pulles homme Lätis sõitma ka eraldistardist 5 km klassikalises stiilis ning pühapäeval 10 km vabatehnikat.

1,1 km sprindis said kolmikvõidu rootslannad: esimeseks tuli Moa Lundgren, talle järgnesid Linn Svahn ja Emma Ribom.

Eestlannade kohad: Hanna-Brita Kaasik 37., Johanna Treier 47. ja Teiloora Ojaste 48.

Meeste sprindis läks kolmikvõit Norra. Eestlaste parim oli 120 mehe hulgas 57. kohaga lõpetanud Henri Roos. Chrisopher Kalev oli 88., Erik Kaha 97., Karl Sebastian Dremljuga 99., Karel Nagel 103. ning Art Kristjan Olesk 107. ja Andre Viitkin 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles