Dopinguarst Vitali Bernatski: normaalsed spetsialistid on Eesti spordist ammu lahkunud (1)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vitali Bernatski.
Vitali Bernatski. Foto: PokerNews.ee

Viis aastat tagasi Eesti suusasportlastele dopinguainete hankimist tunnistanud spordiarsti Vitali Bernatski sõnul on head spetsialistid juba ammu Eesti spordist lahkunud.

Bernatski ei soostunud kommenteerima Eesti suusasporti tabanud dopinguskandaali, kuna ta pole enda sõnul spordiringkondadega enam viis aastat mingit kokkupuudet, seega ei ole ta pädev seda teemat kommenteerima.

«Loomulikult olen ma uue dopinguskandaaliga kursus, kuid seda ainult uudiste vahendusel. Ma töötan praegu taksojuhina ja pole ei Matit ega kedagi teist suusaspordiringkondadest ammu näinud. Ma ei tea, kuidas nad elavad, mina elan oma elu, nemad oma. Ma ei taha nende tegemistest midagi teada,» ütles Bernatski Postimehele.

Bernatski lisas, et ta ei ole Eesti suusasporti viimased viis aastat isegi mitte telerist vaadanud. «Sporti ikka vaatan, näiteks jalgpalli ja snuukerit. Minu lemmikspordialaks ongi viimasel ajal kujunenud snuuker,» rääkis ta.

Bernatski ei hakanud spekuleerima teemal, kas lisaks vahele jäänud kahele suusasportlasi võib olla dopingupatuseid veelgi.

«No mida ma kommenteerin, kui ma ei ole spordiga enam ammu kuidagi seotud. Taksojuht ei saa dopingujuhtumeid kommenteerida,» lausus ta.

Spordiarst Vitali Bernatski tunnistas 2013. aasta lõpus, et varustas aastatel 1995-2007 sportlasi ja treenereid dopinguainetega. Bernatski kirjeldas muu hulgas, kuidas Mati Alaver tellis dopinguaineid tippsuusatajatele Andrus Veerpalule ja Jaak Maele. Bernatski mainis oma ülestunnistustes ka teisi sportlasi, nagu Raul Olle, Margus Kübar, Harry Lemberg, Donald-Aik Sild, Aleksander Tammert, Priit Soosaar ja Roland Lessing.

Pärast Bernatski ülestunnistust muudeti Eestis karistusseadustikku ja sätestati, et dopingu kasutamine on teise astme kuritegu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles