Chris Paul: ma ei mõtle statistikale

Indrek Raudkivi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Houston Rockets`i söödumeister Chris Paul
Houston Rockets`i söödumeister Chris Paul Foto: Troy Taormina / USA TODAY Sports/Scanpix

Houston Rocketsi tagamängija, 33-aastane Chris Paul jõudis käesoleval nädalal statistilise tähiseni, mis tõstab ta NBA kõigi aegade parimate tagamängijate sekka.

Houston Rocketsi neljapäevases 121:118 võidumängus Miami Heatiga lõikas Chris Paul kolmandal veerandajal vahelt Kelly Olynyki söödu.  See vaheltlõige viis ta selles statistilises kategoorias läbi aegade kümne parima hulka.

Houstoni viskekahur James Harden nimetas seda mängu murrangumomendiks.

Rockets oli Heati vastu tagajaja rollis kuni neljanda veerandajani. «Paul tegi hea mängu ning tema mängulugemine õigel hetkel tõi matši otsustava pöörde,» ütles Harden.

Paul on nüüdseks karjääri jooksul teinud 2086 vaheltlõiget, möödudes Kuulsuste Halli kuuluvast Karl Malone'ist.  Käimasoleval hooajal on tema keskmine näitaja kaks vaheltlõiget mängu kohta.

Kuna Paul on ka resultatiivsete söötude arvestuses NBA ajaloo kümne parima seas, siis ühines ta neljapäeval selliste legendaarsete staaridega nagu Jason Kidd, John Stockton ja Gary Payton. Need neli on nüüd ainsad mängijad läbi unelmate korvpalliliiga ajaloo, kes jõudnud TOP 10 sekka nii korvisöötude kui ka vaheltlõigete osas. Paul on söötude arvestuses hetkel 8. kohal (9028) ning üsna pea möödub ta Isiah Thomasest, kes andis karjääri jooksul 9061 resultatiivselt lõppenud passi.

Paul jäi ise oma saavutusest rääkides tagasihoidlikuks ning andis peale mängu Miami Heatiga mõista, et ei mõtle statistikale. «Kõige tähtsam on tegelikult püsida terve. Olen kaitsemängija ning vaheltlõigete tegemine ja täpsete söötude jagamine on mu töö,» ütles Paul.

Neli korda NBA parimaks söödumeistriks nimetatu lisas, et mis viga resultatiivseid sööte jagada, kui sul on tiimis selline täpne vend nagu James (Rocketsi liider James Harden viskas Heat`i vastu 58 punkti tabades väljakult 50st viskest koguni 24, neist 8 kolmest!).

2006.aastal NBA parimaks uustulnukaks nimetatud tagamängija sõlmis käimasoleva hooaja alguses Rocketsiga nelja-aastase lepingu, millega teenib 140 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles