Team Haanjasse kuulunud Alusalu: ma ei arva, et see määris minu nime rohkem kui Eesti sporti (5)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv ja Saskia Alusalu Team Haanja 2017. aasta pressikonverentsil.
Karel Tammjärv ja Saskia Alusalu Team Haanja 2017. aasta pressikonverentsil. Foto: Eero Vabamägi

Pyeongchangi olümpia neljanda koha teeninud kiiruistuaja Saskia Alusalu tunneb nii Andreas Veerpalu kui Karel Tammjärve isiklikult, mistõttu on viimaste päevade uudised tema jaoks veelgi šokeerivamad.

Alusalu tunnistas, et tal on raske teemat kommenteerida, sest teab mõlemat sportlast isiklikult. Praegu Kanadas mitmevõistluse MMiks valmistuva Alusalu sõnul on tegu kahetsusväärse ja šokeeriva juhtumiga. «Kõige parem sõna selle kirjeldamiseks on šokeeriv. Tavaliselt on kõik sellised teemad kaugeks jäänud,» ütles Alusalu.

Seekord aga mitte. Nii Veerpalu kui Tammjärv kuuluvad Team Haanjasse, millega liitus 2017. aasta suvel ka Alusalu. Kuna enne tänavust hooaega hakkas Alusalu ettevõtmisi toetama Nordecon, astus ta Merko toetatavast Team Haanjast välja.

Ma ei arva, et see määris minu nime rohkem kui Eesti sporti.

«Kui kahtlustusest kuulsin, siis ma pigem ei tahtnud seda uskuda,» ütles Alusalu, kes oli suhteliselt vahetult enne Postimehe intervjuud ära vaadanud ka Karel Tammjärve ja Anti Saarepuu pressikonverentsi Seefeldis. «Aga tegelikult nüüd on lihtsalt kurb ja piinlik.»

Seotusest Team Haanjaga ütles Alusalu: «Mul on hea meel, et ma pole praegu tiimiga ametlikult seotud. Ja minu seotusel pole isegi vahet, sest see on Eesti spordile väga kurb. Ma ei arva, et see määris minu nime rohkem kui Eesti sporti.»

Saskia Alusalu ja Team Haanja pressikonverents.
Saskia Alusalu ja Team Haanja pressikonverents. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Alusalu sõnul peab sportlane täielikult oma tegude eest vastutama, usub ta, et kõigi selliste juhtumite taga peab olema ka muid jõude. «Kui Anti ütles, et tema ei tea midagi, siis keegi ikka teab. Kuskil süsteemis on midagi valesti.»

Alusalu möönab, et Mati Alaveri seotus dopinguskandaaliga tekitab paratamatult küsimusi ka Andrus Veerpalu suurte võitude osas. «Paratamatult tekivad küsimused,» ütles ta.

Kiiruistuaja ise valmistub tormiliste uudiste taustal homme Kanadas Calgarys algavaks kiiruisutamise mitmevõistluse maailmameistrivõistlusteks. Negatiivsed uudised otseselt tema ettevalmistust seganud pole, sest treeningul keskendu ta oma asjale.

Küll aga on tuldud temalt praeguse dopinguskandaali kohta küsima. «Kui oli Eesti sünnipäev, siis olin meie riigi üle nii uhke. Räägin alati kõigile, kui äge riik meil on. Ja siis on sellised hetked, mille üle väga uhke ei saa olla,» nentis Alusalu.  

Kõigest eelnevast hoolimata läheb Alusalu pikamaa mitmevõistlusele vastu keskendunult. Kuigi ta pole mitmevõistleja ja ei valmistu sellisteks võistlusteks eraldi, kavatseb ta endast parima anda. «Tohutult kõrget kohalist eesmärki ma ei saa panna, sest ma pole mitmevõistleja. Proovin rohkem iseendale keskenduda ning annan endast kindlasti parima.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles