Andres Vaheri kolumn Seefeldist: dopingukuur, mis ravib Eesti suusatamist (5)

Andres Vaher, Seefeld
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Tammjärv (vasakul) ja Andreas Veerpalu (paremal).
Karel Tammjärv (vasakul) ja Andreas Veerpalu (paremal). Foto: Tairo Lutter, Fotomontaaž

Kaks päeva enne Seefeldi MMi 15 km klassikasõitu sai aetud juttu Andrus Veerpaluga. Täiesti pahaaimamatult – vastupidi, suurt võistlust oodates ja olümpiavõitjat uskudes. Ega’s muidu saanuks loo pealkirjaks «Veerpalu teeb endale uues ametis aina enam nime».

Olümpiavõita rääkis Aleksei Poltoranini ja poja Andrease hetkeseisust. Peatudes Kasahstani tiimi varasemast kasinamatel võimalustel, lausus Veerpalu: «Õnneks tuleb koostöö eestlastega kindlasti mõlemale kasuks. Meie vahel saladusi pole.»

Ka Karel Tammjärv tõi pärast suusavahetusega sõitu siinsetest keerulistest oludest kõneldes välja, et ühistöö kasahhidega annab lisatöökäsi ja -infot ning on karmis konkurentsis rivaalide suuremate koondistega äärmiselt teretulnud.

Nüüd on meile teada, et Tammjärv, Veerpalu-juunior ja Poltoranin on valemängurid. Vähe sellest: meil on Tammjärve tunnistus, et tema sattus halvale teele Mati Alaveri abiga ning et Andrus Veerpalu oli poja tegemistega kursis. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles