Õiglane taltsutas vihavaenlase armastatuks

Merili Luuk, Glasgow
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn, EESTI 03FEB19
Fotol Janek Õiglane
tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA
Tallinn, EESTI 03FEB19 Fotol Janek Õiglane tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA Foto: Tairo Lutter / Postimees

​2017. aasta Londoni MMil neljanda kohaga sähvatanud ja oma emotsionaalsete tantsudega publiku südame võitnud mitmevõistleja Janek Õiglane on poolteise aasta pikkuse pausi järel taas areenil. Isegi Eesti meistrivõistlustel muret teinud reievigastus on järele andnud ning 24-aastane eestlane saab Glasgow' sise-EMile vastu minna muretult. «Kui teen seda, mida kõige paremini oskan ja armastan, siis tuleb ehk resultaat ka äge,» ütles seitsmevõistluses isiklikku rekordit 6085 punkti ja medalit ründama asuv Õiglane Postimehele. 

Intervjuus räägib Õiglane, kuidas ta hakkas oma vihatuimat ala armastama, kuidas Andrei Nazarov tema silmad särama lõi ning kuidas Eesti murdmaasuusatamise dopinguskandaal teiste Eesti sportlaste tegemisi mõjutab.

Pärast Londoni MMi oodati arenguhüpet, kuid sattusid vigastuste küüsi. Teivashüppes vigastasid kanda, terveks saades tuli reievigastus. Kõik sportlased räägivad, et vigastus teeb hiljem tugevamaks, aga kui sa ise sellele ajale tagasi mõtled, siis mida sellest õppisid?

Kannavigastusest polnudki midagi õppida, ise olin rumal, et ei suutnud teivast valida, võtsin liiga jäiga teiba. Kolm kuud läks mööda ja tuli järgmine hoop. Tagantjärele olen nüüd aru saanud, et ettevalmistus peab olema tasakaalukas. Ma polnud kolm kuud jooksnud, hakkasin jooksma, järjest uhama ja – tagareis läkski katki. Taastusin, ma polnud veel terve ja siis venitasin end jälle ära. Nüüd saan aru, et teatud aeg peab olema ettevalmistuseks ning kõik ei käi niisama lihtsalt. 

Aga treeningupäevikutes on ikka kirjas: «Janek, seda ei tohi teha»?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles