Laskesuusakuningas Seefeldi dopingupatustest: olen nende põrunud elude üle õnnelik (8)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø Foto: DON EMMERT/AFP/SCANPIX

Kuigi Seefeldi MMil lahvatanud veredopinguskandaal, kus jäid vahele ka Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu, on hetkel püsinud murdmaasuusatamise piirides, ei pruugi see nii kaua kesta. Oma mõtted juhtunu kohta jagas ka laskesuusahooaja valitseja Johannes Thingnes Bø.

«Kogu see asi on traagiline,» nentis Bø peatselt algava MMi eel VG-le. «Aga mulle meeldib, et nähakse vaeva, et need inimesed tabada. Nüüd on leitud õiged viisid inimesi tabada ka siis, kui seda pole suudetud dopinguproovidega. Nüüd ei saa enam mitte keegi, kes sedasi käitub, end turvaliselt tunda!»

Kahe eestlaste ja kahe Austria sportlase kõrval läks Bø-le eriti hinge, et dopingusüüdistuse sai kaela ka maailma tippude sekka kuuluv kasahh Aleksei Poltoranin. «Lihtsalt kohutav. Nüüd me ei saagi seda ilmselt kunagi teada, aga kuna ta vahele võeti, siis tõenäoliselt on ta läbi oma karjääri seda karistamatult teinud. Ta pettis norrakaid ja teisigi sportlasi välja rahast ja medalitest. Kohutavad uudised ja on oivaline, et petised vahele jäid. Olen õnnelik, et nad oma elus põrusid.»

Mehe vanem vend Tarjei Bø lisas: «On riike, millel on dopinguga oma ajalugu. Ma arvan, et suurim probleem on kultuuriline. Riikidel nagu Austria ja Eesti on sellega oma ajalugu – nii dopingujuhtumite kui ka kuulujuttude tasemel.»

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles