Vormelilegendi uhke äriprojekti vili põhjustas Londoni lennuväljal hädaolukorra (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niki Lauda mullu märtsis uhkelt Laudamotioni lennukiga poseerimas. Nüüdseks on ta firma maha müünud.
Niki Lauda mullu märtsis uhkelt Laudamotioni lennukiga poseerimas. Nüüdseks on ta firma maha müünud. Foto: ROLF VENNENBERND/AFP/Scanpix

Londoni Stanstedi lennuvälja maandumisrada tuli eile õhtul sulgeda, sest vormelilegendi Niki Lauda nime kandva Laudamotioni Airbus A320 lennuki mootor süttis õhku tõusmisel põlema.

Briti meedia vahendab Austriasse siirduma pidanud lennukis viibinud inimesi, kelle sõnul oli kosta valju kõmakat. Piloodid otsustasid mõistagi õhku mitte tõusta ja lasid ohutuse tagamiseks inimesed avariiväljapääsude kaudu lennukist välja. Paari tunniga eemaldati Airbus maandumisrajalt ja rada avati taas lennuliiklusele.

Laudamotioni nime sai lennufirma endale alles 2018. aastal, kui kolmekordne F1 maailmameister, praegune Mercedese meeskonna nõunik Niki Lauda võttis üle varem vaid tšarterlende korraldanud Amira Air firma ja liitis selle oma varasema odavlennufirma Nikiga.

Vaevalt kaks kuud pärast Lauda ülevõttu soetas Ryanair endale firmas 25-protsendilise osaluse. Möödunud suve lõpuks kasvas iirlaste osalus juba 75 protsendi peale ning detsembri lõpus müüs raskest kopsuoperatsioonist taastuv Lauda Ryanairile ka viimased 25 protsenti Laudamotionist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles