Naiste koondis tunnistas Küprose nappi paremust

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti naiste jalgpallikoondis.
Eesti naiste jalgpallikoondis. Foto: EJLi koduleht

Eesti naiste koondis pidas täna oma viimase kohtumise Aphrodite Cupil, kui kohalikule Küprose koondisele tuli alla vanduda 0:1. Kohtumise ainuke värav sündis 39. minutil.

«Vastastel ei olnud mängu esimeses pooles tegelikult väga palju võimalusi, aga kahjuks lõid nad meile õnnetu värava. Poolaja lõpu eel oli meil probleem, kui klaarisime kaitseliini ette maandunud palli vastastele jala peale ja nad lõid selle lähedalt sisse,» rääkis väravaolukorrast peatreener Jarmo Matikainen.

«Pärast seda oli mäng poolajavileni küllaltki võrdne, kui kumbki võistkond ohtlikke olukordi ei tekitanud. Teisel poolajal olime domineerivam pool ja tabasime korra ka latti. Tekitasime vastaste poolel teravusi, aga kahjuks ei suutnud neid realiseerida. Küprosel ei tekkinud teisel poolajal ühtegi ohtlikku väravavõimalust. Üldiselt võib rahule jääda, aga natuke jäi puudu kolmandast positiivsest mängust siin turniiril,» lausus Matikainen.

Turniiri kokkuvõttes teenis esikoha Küpros, kes kogus kolme mänguga kuus punkti. Neile järgnes Malta, kes päeva esimeses kohtumises viigistas 2:2 Leeduga ja sai kirja viis punkti. Eesti saldoks jäi viik, võit ja kaotus, millega koguti neli punkti ja teeniti kolmas kohta. Neljandaks jäi ühe punktiga Leedu koondis.

«Naiskond sai hakkama eesmärkidega, mis enne turniiri endale seadsime. Hoidsime mängudes rohkem palli kui vastased ja meil oli ka rohkem võimalusi. Kaitsemänguga võib kindlasti rahule jääda, sest lasime kolme mängu jooksul sisse ühe värava, mida ei ole palju. Kui me oleks olnud veidi keskendunumad ei oleks ka täna meile väravat löödud. Pallivaldamine oli samuti positiivne, aga peame olema vastaste kolmandikul veelgi teravamad,» võttis Matikainen turniiri kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles