PM Glasgow's. Norralased nihutasid jälle piire. Warholm tänab Al Pacinot

Merili Luuk, Glasgow
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
epa07409627 Karsten Warholm of Norway celebrates after winning the gold medal in the men's 400m final at the 35th European Athletics Indoor Championships in Glasgow, Britain, 02 March 2019.  EPA/ROBERT PERRY
epa07409627 Karsten Warholm of Norway celebrates after winning the gold medal in the men's 400m final at the 35th European Athletics Indoor Championships in Glasgow, Britain, 02 March 2019. EPA/ROBERT PERRY Foto: ROBERT PERRY / EPA

Kergejõustikurahvas on juba harjunud, et kui keegi Norra jooksuvendadest Ingebrigtsenitest stardis on, siis seal hakkab juba juhtuma. Vennad Jakob ja Henrik jäid Glasgow sise-EMil 3000 meetri jooksus aga kaksikvõiduta, ent Jakob nihutas taas piire.

Vennad tegid spurdi pärast 2000 meetri läbimist ning ring ringi järel suurendasid nad edumaad. Vanem vend, Henrik ees, noorem veli Jakob järel. 

«Rääkisime sellest taktikast enne starti. Arvasin, et Jakob hakkab kahtlema. Läksin oma teed,» rääkis Henrik NRK-le. Jakob lisas: «Ma olin väga üllatunud, kui sa kiirendasid. Mõtlesin: «Mis nüüd juhtus?»» Henrik vastas naerdes: «Sa olid lihtsalt liiga aeglane!»

Lõpusirgel suutis Jakob aga kiirendada ning ühtäkki ilmus vendade vahele hoopis kohalik kangelane Chris O'Hare. Henrik võitles temaga finišijooneni, kuid jäi siiski alla. Jakobist (7.56,15) sai aga Euroopa kõigi aegade noorim sisemeister, ühtlasi pole Norra kunagi varem sisetingimustes peetud tiitlivõistlustel kuldmedalit võitnud. 

Napp pool tundi hiljem sai Norra aga teisegi kuldmedali, kui 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi konkurent Karsten Warholm läbis sama pika tõketeta maa ajaga 45,05, korrates Euroopa siserekordit. 

«Mul oli tunne, et see jooks oli kiire, aga kui tablool aega nägin, mõtlesin, et pagan, see oli ikka väga kiire!» ütles Warholm NRK-le. Oma edus tänas ta treenerit Leif Olav Alnesit ning Al Pacino filmi «Any Given Sunday». Just seda motivatsioonikõnet kasutas ta enda üleskütmiseks. 

Suurepärane päev oli ka Poola kergejõustiklastel. Meeste teivashüppes said poolakad kaksikvõidu, seejuures oli kuld viimase hetkeni lahtine. Piotr Lisek oli kindlalt võistlust juhtimas, kuid tema kaasmaalane Pawel Wojciechowski mängida kavalat taktikamängu - 5.85 ebaõnnestus esimesel katsel, 5.90 esimesel üritusel samuti, ent teisel katsel sai ta sellest üle. Lisek ebaõnnestus seejärel ise kahel katsel kõrgusel 5.90, viis lati 5.95-ni, kuid seda ta ei ületanud. Wojciechowskile kuldmedal, Lisekile hõbemedal. Pronksmedali võitis Melker Svärd Jacobsson (5.75). 

Poola pidu sai jätku, kui naiste 60 meetri jooksu ei võitnud mitte suursoosik Dafne Schippers, vaid poolatar Ewa Swoboda (7,09). Schippers leppis hõbedaga, aeg 7,14. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles