Esimese kategooriaga UCI võidusõidul eestlased esikümnes

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Lõiv
Janika Lõiv Foto: Erakogu

Hispaanias Chelvas sõidetud esimese kategooriaga UCI võidusõidul pälvis Eesti maastikukrossi meister Janika Lõiv 4. koha. 

​Sõidu võitis Annie Last, kel kulus 28,3 kilomeetri läbimiseks 1:24.39. Teise koha teenis Malene Degn (+1.53) ja kolmanda Elisabeth Brandau (+2.07). Lõiv kaotas võitjale 5.19. Teise eestlannana stardis olnud Maaris Meier sai 9. koha, kaotades võitjale 10.41. 

«Võrreldes eelmise aastaga oli rada muudetud palju tehnilisemaks ja pealtvaatajatele huvitavamaks. Chelva rada on üks põnevamaid Hispaanias ja ootan seda võistlust alati põnevusega,» rääkis Lõiv sõidujärgselt. «Võistlus algas pika tõusva kruusase sirgega ning esimesele tehnilisele lõigule pääsesin 5. positsioonilt. Tehniliselt ja füüsiliselt raskel rajal suutsin lähemate konkurentidega oma paremuse maksma panna, kuid pjedestaalilt jäin veel välja.»

Chelvas oli võistlustules veel ka U-23 vanuseklassis mullu Eesti meistriks kroonitud Markus Pajur, kes oma eakaaslaste seas pälvis 10. ning meeste üldarvestuses 34. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles