Eestlased taliuniversiaadil suusaorienteerumises 30 parema hulgas

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Doris Kudre oli eestlastest parim.
Doris Kudre oli eestlastest parim. Foto: Raul Kudre

Venemaa, Krasnojarskis alanud 29. ülemaailmsel Taliuniversiaadil on teiste spordialade kõrval esmakordselt programmis suusaorienteerumine. 20 riigi esindajate seas on osalemas ka Eesti orienteerujad.

Esimesel võistluspäeval võisteldi sprindis Krasnojarski linna servas asuvas tuliuue Raduga suusakeskuse radadel. Meeste raja pikkuseks oli 4,1 km ja naistel 3,1 km. Suhteliselt kõrgetel mäenõlvadel asuv radade võrgustik ja kohati pehme rada esitasid tõsise väljakutse sportlaste füüsilisele võimekusele.

Eestlaste parima koha sõitis välja Doris Kudre, kes lõpetas 17. kohaga kaotades võitjale 1.31. Epp Paalberg oli 19. (+1.43), Silvia Luup 25. (+2.35), Katrina Ojavee 31 (+4.25) ja Jonne Rooma 35. (+6.16).

Doris Kudre lausus pärast sõitu: «Tänase raja profiil mulle eriti ei sobinud – see sisaldas palju sõitu laiadel uisuradadel. Oma sooritusega olen rahul, kuid tulemusega mitte. Siit võin järeldada, et sõiduvorm ei ole hetkel kiita. Tehniliselt tuli sisse üks umbes 15-sekundiline viga, ülejäänud kaotus liidritele tuleb sõidukiiruse arvelt.»

Üliõpilaste universiaadivõitjaks krooniti soomlanna Liisa Maija Nenonen ajaga 14.04. Ta edestas hõbedale tulnud venelannat Marina Vjatkinat 21 sekundiga ja oma kaasmaalast Mirka Maarit Suutarit 37 sekundiga.

Meeste konkurentsis oli eestlastest 24. kohaga parim Kevin Hallop (+2.53). Kaarel Vesilind teenis 32. koha (+3.56), Sander Pritsik 34. (+4.25), Rimmo Rõõm 36. (+5.02). Suure vea teinud Andres Rõõm lõpetas 45. kohaga (+9.59) ning õnnetu kukkumisega mõlemad suusad murdnud, kuid siiski finišeerinud Georg Caius Kutsar oli 46. (+12.35).

«Tegin enda jaoks keskmise soorituse. Paar teevalikuviga tuli, aga muid koperdamisi suutsin vältida. Füüsilise poole pealt jäi puudu sprindile vajalikust agressiivsusest,» rääkis Vesilind.

Meeste võistlust valitsesid venelased ja norralased, kes jagasid omavahel viis esimest kohta. Kuldmedali sai venelane Vladislav Kiselev ajaga 15.46, napi 4-sekundilise kaotusega teenis hõbeda norralane Audun Heimdal (+0.04) ja pronksi venelane Sergei Gorlanov (+0.11).

Teisipäeval sõidetakse sprindi tulemuste järgi startides ligikaudu pooletunnine jälitusssõit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles